Bycyklerne tages ud af drift på ubestemt tid

En fejl i styrene på de omdiskuterede bycykler i København og på Frederiksberg betyder nu, at driften bliver midlertidigt indstillet.

Bycyklerne var allerede kilde til debat, inden de stod klar i gaderne.

Og da de endelig kunne tages i brug, var det heller ikke uden problemer.

Nu er den gal igen med de skandaleramte bycykler.

Denne gang bliver driften af cyklerne midlertidigt indstillet, da cyklernes styr ikke lever op til den påkrævede ISO-standard.

Det har By-og Pendlercykelfonden besluttet på et møde fredag, skriver fondens formand, Nikolaj Bøgh, i en pressemeddelelse.

Fonden blev torsdag opmærksom på, at styrene ikke lever op til de tekniske specifikationer om en drejeradius på mindst 60 grader.

Cyklerne har derimod en drejeradius på bare 49 grader, og det er i modstrid med de erklæringer, By-og Pendlercykelfonden tidligere har fået fra leverandøren, skriver fonden i pressemeddelelsen.

Designfejlen kan løses ved, at cyklerne kommer på værksted - men indtil da har Fonden altså valgt at suspendere al drift af cyklerne.

- Brugernes sikkerhed er vigtigere end alt andet. Derfor vælger vi at suspendere driften, indtil vi har et overblik over problemet - og ikke mindst planen for at få det løst. Det er naturligvis drønærgerligt - men det glæder mig til gengæld, at vi allerede har fået faglige vurderinger, som bekræfter, at det ikke på nogen måde er eller har været farligt at køre på cyklerne. Uanset hvad tager vi naturligvis ikke let på, når nogen fortæller os, at cyklerne ikke lever op til gældende standard, så beslutningen er den eneste rigtige, siger fondens formand, Nikolaj Bøgh, i en pressemeddelelse.

Det er endnu uvist, hvor længe cyklerne vil være ude af drift.

By-og Pendlercykelfonden skriver desuden, at det endnu ikke vides, om cyklerne skal repareres på én gang, eller om bycyklerne kan være i drift, mens udskiftningen finder sted.

Abonnenter vil derfor også få suspenderet deres abonnement, så længe bycyklerne ikke kan bruges.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik