Buschauffør vækkede passager og blev knivstukket i brystet

En buschauffør på linje 5A blev i nat knivstukket i brystet. Politiet har sigtet en 54-årig mand for drabsforsøg.

Foto: TV 2 Lorry

En 41-årig buschauffør blev natten til tirsdag stukket i brystet med en kniv i forbindelse med, at han vækkede en passager. Overfaldet fandt sted i en 5A-bus ved Husum Torv. 

Det oplyser trafikselskabet Arriva til TV 2 Lorry. 

- Chaufføren skulle vække en sovende passager, og det er ham, der stikker chaufføren med en kniv inde i bussen, siger Arrivas kommunikationschef Pia Hammershøy Splittorff tirsdag eftermiddag til TV 2 Lorry. 

Hun kender ikke de nærmere omstændigheder omkring den voldsomme hændelse.

- Vi ved ikke så meget endnu. Chaufføren ligger på hospitalet, og vi har ikke snakket med ham endnu, siger hun til TV 2 Lorry. 

Den 41-årige buschauffør fik perforeret sin lunge og lever, da han blev stukket, men han er uden for livsfare, oplyser Københavns Politi til Ritzau. 

Politiet anholdt efter episoden en 54-årig dansk mand. Han blev klokken 13 tirsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg. Den formodede gerningsmand er blevet sigtet for drabsforsøg.

Retsmødet blev gennemført uden den 54-åriges tilstedeværelse. Han blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger og skal indlægges på en psykiatrisk afdeling, så snart der er plads, besluttede dommeren ved retsmødet.

- Hans psykiske tilstand gjorde, at han ikke var i stand til at deltage i retsmødet, og han blev ført ud af retten, oplyser politikommissær René Frederiksen til Ritzau.

Arriva har siden knivoverfaldet brugt en del kræfter på at snakke med selskabets øvrige buschauffører.

- Vi tager hånd om det øvrige personale. Det er voldsomt at opleve, at ens kollega bliver stukket, så det bruger vi vores kræfter på. Hvis man har brug for at snakke om det, så er der selvfølgelig mulighed for det, siger Pia Hammershøy Splittorff til TV 2 Lorry. 

Politiet fik en anmeldelse om knivstikkeriet omkring klokken et natten til tirsdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik