Burgereventyret er slut for kendiskok og rigmand

Burgerrestauranterne Juicy B i Kødbyen og ved Palads i København lukker.

Arkivbillede af Henrik Boserup i burgerrestauranten Juicy Burger. Foto: Sophia Juliane Lydolph / Scanpix

I de seneste år er der blevet talt om en regulær burgerkrig i København. Nye spisesteder med burgere som det primære på menukortet dukker op konstant, og fra tid til anden er der nogen, der må give fortabt. 

Onsdag har Juicy B - der tidligere hed Juicy Burger - meddelt på Facebook, at restauranterne i Kødbyen og ved Palads lukker. 

Juicy Burger blev stiftet i 2013 af den danske kok Henrik Boserup, der havde som mål at udvikle sit eget svar på den perfekte burger. Alene burgerbollen brugte han tre måneder på at perfektionere.

To år senere købte den danske rigmand Lars Seier Christensen sig ind i projektet - for hvilket beløb vides ikke. På det tidspunkt var der ifølge BT en målsætning om, at der skulle åbnes ti nye burgerrestauranter i de efterfølgende år.

Sådan gik det ikke og i dag - fem år efter åbningen - må Juicy B dreje nøglen om.

På Juicy B's facebookprofil bliver der skrevet tak til konkurrenterne, og at det har været en sjov oplevelse at være en del af burgerkrigen. 

Lukningen sker med islændingen Valdimar Geir Halldórsson som ejer af 75 procent af burgerkæden. Han blev ny direktør, da Henrik Boserup stoppede på posten sidste år. 

Hverken Lars Seier Christensen eller Henrik Boserup står ifølge BT på listen over ejere.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik