Bunker af tang lukker populær strand: Nu bliver den sommerklar

Svanemøllen Strand er lukket onsdag, så enorme mængder tang kan fjernes fra stranden.

00:48

Svanemøllen Strand er lukket onsdag, da den skal gøres sommerklar.

Op mod 80 ton tang blev tirsdag hevet op af vandet, og onsdag skal tanget fjernes med en stor maskine, oplyser Københavns Kommune til TV 2 Lorry.

Læs også Skal du på stranden? Her får du rent badevand og gode faciliteter

Derfor er der lukket for strandgæster - selvom der loves op til næsten 24 grader.

Københavns Kommune har sat et eksternt entreprenørfirma til at fjerne tanget, og derfor er aftalen ikke sådan lige til at rykke til en regnfuld dag.

- Folk må lide et kort øjeblik, indtil stranden igen er klar, siger Jesper Pedersen, der er fagkonsulent for Hededanmark, til TV 2 Lorry

Heldigvis fjernes afspærringen af stranden gradvist, når maskinerne har arbejdet sig igennem mængderne af tang.

Københavns Teknik- og Miljøforvaltning henviser til byens havnebade eller Amager Strandpark. Bor man i nærheden af Svanemøllen Strand, kan man dog fortsat hoppe i bølgen blå fra badebroen, hvor vandet er lidt dybere.

Læs også Til kamp mod fedtemøg: Strandlaug skal redde stranden i Greve

Arbejdet foregår fra 07.00-16.00 onsdag. 

Tirsdag den 15. maj vil der også være spærret af, da en gravemaskine skal sprede sandet ud på stranden igen, efter det er blevet blæst op på promenaden.

Samtidig vil sandspredningen gøre stranden hele 1.500 kvadratmeter større, end den er i dag, så den står klar til de mange badeglade københavnere hele sommeren.

Stranden ved Svanemøllen skal gøres indbydende og lækker. Sådan så den ud, inden tanget var fjernet. Foto: Københavns Kommune

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik