Bulldozere på vej: Københavnere kæmper for historiske bygninger

Flere hundrede mennesker demonstrerede i dag mod nedrivningen af Slagtergårdene på Vesterbro i København.

Beslutningen er egentlig truffet. Slagtergårdene på Enghavevej på Vesterbro i København skal rives ned til fordel for et nyt boligbyggeri. Det besluttede et snævert flertal i Borgerrepræsentationen på et møde for godt to måneder siden.

Modstanderne af beslutningen har dog endnu ikke opgivet håbet om at bevare Slagtergårdene.

600 mennesker demonstrerede i dag på Vesterbro med bannere, blomster, gravlys og en kiste i en rustvogn, som ifølge arrangørerne symboliserede, at Slagtergårdene er blevet dødsdømt af Borgerrepræsentationen. 

"Ikke godt nok for demokratiet"

Optoget gik fra Kristkirken på Enghave Plads til Slagtergårdene få hundrede meter væk, hvor demonstranterne lavede en "fredningsring" rundt  om bygningerne på Enghavevej 10, 12 og 14.    

- Det her er københavnere, der gerne vil fortælle deres politikere, at det er ikke godt nok for demokratiet, når de træffer beslutninger hen over hovedet på byens borgere, lyder det fra medarrangør Michael Tanggård Sørensen. 

I skrivende stund har knap 11.000 skrevet under på, at Slagtergårdene bør bevares.

Da den nye lokalplan var i høring, kom der cirka 300 høringssvar, hvoraf langt de fleste indeholdt argumenter mod nedrivningen på grund af Slagtergårdenes kulturhistoriske værdi.

- København bliver absolut kulturelt fattigere uden Slagtergårdene. Det her kunne blive Københavns svar på Montmartre i Paris, hvor turisterne ville strømme til for at se en kulturarv, der er unik i Kongeriget, siger Michael Tanggård Sørensen. 

Modstandere vil kæmpe videre

Slagtergårdene er nogle af Vesterbros sidste tilbageværende oprindelige bygninger fra 1800-tallet.

Baghusene blev oprindeligt brugt til at slagte dyr i, mens slagterne selv boede i forhusene. I dag er der primært kreative småerhverv i bygningerne, men de skal snart fraflytte, så nedrivningen kan komme igang. 

Den endelige dato for, hvornår bulldozerne rykker ind, er dog endnu ikke fastsat. 

Indtil da vil modstanderne af nedrivningen kæmpe videre. 

- Vi prøver mange forskellige strategier, og vi håber, det bærer frugt, så Slagtergårdene bliver stående og bliver en del af en byudvikling, hvor der både er plads til nye og gamle bygninger, lyder det fra Michael Tanggård Sørensen.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik