Brun sovs eller krydret lam? Hold juleaften på Nørrebro med 200 nye venner

Der er plads til 200 børn og voksne, når det socialøkonomiske spiseri Send Flere Krydderier inviterer til julaften i Nørrebrohallen sammen med en michelin-kok.

Hvis du stadig ikke har fundet ud af, hvor du skal holde jul om små to ugers tid, eller bare har lyst til at opleve en anderledes jul, så er der håb forude. 

Den 24. december inviterer det socialøkonomiske spiseri Send Flere Krydderier og michelin-kokken Christian F. Puglisi nemlig til julemiddag med en klassisk julemenu med rødkål og and samt en utraditionel menu med krydrerede retter fra hele verden. 

- Julen er en svær tid for mange mennesker, der måske ikke har nogen at holde jul med eller skal holde jul uden deres børn. Og som så mange andre skilsmissefamilier har jeg også prøvet at have en større julekabale, der skal gå op. Så i år vil jeg lave en juleaften for store og små, siger Cristian F. Puglisi og tilføjer.

- Her kan vi samles om det gode måltid og danne nye fællesskaber mellem familier, naboer og fremmede. 

Se TV 2 Lorrys indslag om kvinderne fra Send Flere Krydderier her. 

Hos Send Flere Krydderier er de gode til to ting: At lave krydret mad, og at få flere kvinder med anden etnisk baggrund i arbejde.

Nomineret til erhvervspris

Juledagen starter på Den Røde Plads klokken 14.00, hvor der er julestue for børnene med juleklip, konfekt og julehygge. Klokken 18 bliver julemaden så serveret til gæsterne. Foruden michelin-kokken Christian F. Puglisi står kvinderne fra Send Flere Krydderier bag gryderne i løbet af aftenen. 

Send Flere Krydderier er en socialøkonomisk virksomhed bestående af kvinder, hvor over halvdelen er af anden etnisk herkomst. De laver mad med afsæt i etniske minoritetskvinders kogekunst, og her er krydderier særligt betydningsfulde. Tidligere i år blev Send Flere Krydderier nomineret til København Kommunes erhvervspris for at tage et særligt socialt ansvar. 

Efter middagen er blevet serveret, skal der danses om juletræet, og til sidst får børnene en julegave, inden arrangementet slutter omkring klokken 22. Tanken bag arrangementet er at skabe nye juletraditioner. 

- Gastronomien har en særlig evne til at nedbryde barrierer og samle folk på tværs af sprog, religion og kultur. Og til jul på Den Røde Plads serverer vi en julemiddag med alt, hvad julehjertet begærer, siger Christian F. Puglisi. 

Arrangementet er støttet af Nørrebro Lokaludvalg og Socialforvaltningen i Københavns Kommune. 

Fakta om juleaften i Nørrebrohallen 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere