Bronzebusten er ikke det første kunsttyveri

Et kostbart Rembrandt-maleri samt et maleri af Bellini blev tilbage i januar 1999 stjålet fra Nivågaard Malerisamling i Nordsjælland.

Malerierne, der var ca. 200 millioner kr. værd, blev stjålet af tre mænd under en aktion mod museet, hvor en kustode blev slået ned.

Dengang var den første teori, at tyvene havde kidnappet billederne for at få løsepenge.

Sagen var i lang tid et mysterium, men i marts anholdt Hørsholm Politi de tre mænd. Først nægtede de alt, men senere tilstod en 31-årig anholdt gerningsmand i retten.

Den 31-årige mand forklarede, at det var ham, der klippede snorene over til de to malerier af henholdsvis Rembrandt og Bellini, og at det var ham, der kørte flugtbilen.

I retten fortalte han, at han og en medgerningsmand fik 80.000 kroner til deling for at "hente" billederne. Han ville dog ikke sige noget om, hvem der skulle have de to malerier.

I pressen kom det frem at tyveriet var en ren "Olsenbanden", da de tre tyve både havde begået tyveriet hurtigt og på en enkel og opfindsom måde. Men som i de folkekære film, blev de til sidst fanget. Tyvene var tydeligvis amatører på feltet. Efter tyveriet var de gået i byen og havde gemt billederne i en bil på en P-plads.

Tyveriet blev i 1999 betegnet som Danmarkshistoriens største røveri.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere