Brøndbyfans sigtet for vold mod tjenestemand

Den kaotiske afslutning på pokalkampen mellem Brøndby IF og FCK i Parken onsdag har politiet sigtet syv Brøndby-tilhængere for vold mod tjenestemand.

The New Firm. Sådan refererer kendere og fodboldentuiaster til kampene mellem københavnerholdene FCK og Brøndby IF.

Lokalderbyet er som regel et tilløbsstykke, der samler alt fra familiefædre med fodboldgale unger og de mest hardcore fans fra de respektive klubber.

Igår tørnede de to tophold, der kun har farven blå til fælles, ud mod hinanden på grønsværen i Telia Parken på Østerbro.

Kampen var den første af en serie på tre, som følger over de næste tre uger, så anledningen til at teste modstanderholdets form, blev udnyttet af begge parter.

Men resultatet 1-1 fik tilsyneladende frustrationen til at boble over for en række Brøndby-fans, der efter kampen skabte tumult på tribunerne.

Det enedte med, at syv Brøndby-fans belv anholdt og sigtet for vold mod tjenestemand. Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi, Lars Westerweel, til Ritzau.

Pokalsemifinalen forløb fredeligt, men kampen endte med, at en gruppe Brøndby-fans - mellem 50 og 100 - brød ud af indhegningen omkring udebaneafsnittet.

Nogle fans kastede metalstykker, kanonslag og plastikpinde fra flag efter FC København-spillere. Blandt andet var FC Københavns anfører, Thomas Delaney, tæt på at blive ramt af et jernrør.

 - Jeg gik lige under et jernrør. Jeg slap. De rammer ikke så godt, siger Delaney, der skyndte sig ind gennem tunnelen ind mod omklædningsrummet, til Ritzau.

- Jeg så ikke alt, hvad der skete, da jeg løb hurtigt ind. Det er ærgerligt, at sådan noget sker, og det tror jeg også, at Brøndby-spillerne synes, lyder det fra FC Københavns anfører.

Mindst én fan hoppede rundt på den teltdug, hvorunder spillerne bliver sluset ud til omklædningsrummene.

Brøndbys egne kontrollører havde svært ved at presse de aggressive fans tilbage. FCK's kontrollørkorps ilede derfor hen mod endetribunen, hvor politiet også forsøgte at få styr på situationen.

Efter cirka et kvarter lykkedes det at få presset de aggressive fans væk.

FCK's og Brøndbys spillere blev holdt indenfor i sikkerhed, indtil faren var drevet over og de igen kunne komme ud og give interview.

Til opgøret i Parken var i alt 1903 Brøndby-fans på plads.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere