To brødre er kendt skyldige i drabsforsøg

To brødre er tirsdag kendt skyldige i drabsforsøg på fem personer, der blev beskudt på Tagensvej på Nørrebro i 2015.

Foto: TV 2 Lorry

Knap et år efter en brutal nedskydning på åben gade, er der faldet dom i den usædvanlige straffesag.

Københavns Byret har tirsdag kendt to brødre på 23 og 29 år skyldige i femdobbelt drabsforsøg begået på Tagensvej i februar 2015.

Det skriver TV2.dk.

De to brødre har nægtet sig skyldige, og er først og fremmest blevet fældet af vidneudsagn fra sagens ofre, der indledningsvist angav brødrene som gerningsmænd til politiet og på aflytninger.

Det bemærkelsesværdige i sagen er, at ofrene - i retten - har afvist, at de to brødre er identiske med de mænd, der affyrede mindst otte skarpe skud mod dem på gaden for knap et år siden. 

En skudsikker vest blev forskellen på liv og død for et af ofrene - en 23-årig mand - da han blev ramt af fire skud.

Sammen med fire kammerater opholdt han sig ved en Mercedes, da de to brødre ifølge politiet trillede op på siden af dem og affyrede en pistol mindst otte gange.

To af skuddene ramte den 23-årige i maven, men den skudsikre vest forhindrede kuglerne i at nå deres mål.

Også en af kammeraterne blev ramt, men begge slap fra angrebet med livet i behold.

Ofrene i sagen har alle forklaret, at de udmærket var klar over, at de blev aflyttet, og at de i strid med sandheden udpegede de to brødre for at gøre et tidligere regnskab op.

Det samme har de gjort i to tidligere straffesager. I en blev den tiltalte dømt, og i den anden.

Det skriver TV2.dk.

Retsformand Anette Burkø fortalte, at et flertal af rettens medlemmer fandt ofrenes første forklaring - herunder aflytninger og et opkald til alarmcentralen - troværdig, hvorfor udtalelserne i retten blev forkastet.

- Vi har fundet det ubetænkeligt at tilsidesætte vidnernes forklaringer om, at de oprindeligt har forklaret falsk med hensyn til identiteten på gerningsmændene. Vi har i den forbindelse lagt vægt på, at de med de nye forklaringer har afgivet betydeligt divergerende forklaring, blandt andet med hensyn til antal af gerningsmænd og maskering, siger retsformand Anette Burkø, til TV2.

Brødrene gik begge fri for bandeparagraffen, da der som et led i en konflikt skal være anvendt skydevåben én gang.

Men da ingen tidligere er dømt for skyderier som led i konflikten mellem grupperingerne Brothas Souljaz og B27, var episoden i februar 2015 at regne som den første - og dermed kunne de ikke dømmes.

Senere tirsdag skal sagens forsvarere og anklager procedere om, hvor lang en straf de to mænd skal have.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik