Brian Mikkelsen går af

Erhvervsminister Brian Mikkelsen forlader sin post til fordel for et job i erhvervslivet

Brian Mikkelsen har meddelt, at han forlader politik Foto: Philip Davali - Ritzau Scanpix

Dronningen får i morgen besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Han kommer for at meddele hende, at han vil justere regeringens sammensætning, fordi den konservative erhvervsminister Brian Mikelsen forlader regeringen. 

Brian Mikkelsen forlader politik til fordel for en direktørstilling i Dansk Erhverv, hvor han afløser den mangeårige direktør på posten, Jens Klarskov.

-Erhvervsminister Brian Mikkelsen har meddelt mig, at han ønsker at udtræde af regeringen og Folketinget for at tiltræde som administrerende direktør i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Læs også Drømme om udviklet strandpark - men Fingerplan spænder ben

Brian Mikkelsen har igennem mange år været en dygtig og engageret minister. Han brænder for at gøre en forskel – og har gjort det både som kultur-, justits-, økonomi- og erhvervsminister igennem en lang årrække, skriver Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse. Og tilføjer:

-Personligt har jeg sat overordentligt stor pris på mit tætte, tillidsfulde og konstruktive samarbejde med Brian. Jeg vil gerne ønske ham stort tillykke med de nye udfordringer og ser frem til samarbejdet i hans nye kapacitet.I det lys vil jeg gå til Dronningen i morgen for at justere regeringens sammensætning.”

Læs også Her er nøglepunkterne i regeringens hovedstadsudspil

Statsministeriet oplyser, at planen for præsentation og overdragelse vil blive offentliggjort torsdag morgen.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik