Brandvæsnet rykkede talstærkt ud til brand ved Parken

Brandvæsen og politi var mandag eftermiddag talstærkt til stede ved Parken, hvor der var opstået en brand nede i en kælder.

Billede af brandfolk på stedet. Foto: Hovedstadens Beredskab

Hovedstadens Beredskab og Københavns Politi rykkede sent mandag eftermiddag ud til Telia Parken, hvor der forinden omkring klokken 17 var gået en brandalarm.

Ved ankomsten kunne brandvæsnet konstatere, at der var en del røgdannelse, og at det ved nærmere eftersyn skyldtes, at der var gået ild i en såkaldt fedtudskiller i en kælder i bygningen.

- Vi var hurtigt fremme på stedet og kunne se lidt røg inde i bygningen og meget røg fra kælderen. Det betød, at vi sendte yderligere fem køretøjer afsted for at slukke branden, fortæller Tim Simonsen, der er vagthavende operationschef hos Hovedstadens Beredskab.

- Det viste sig, at røgen skyldtes en brand nede i en fedtudskiller i kloaken. Vi fik puttet nogle brandslanger ned og slukket branden, siger Tim Simonsen.  

  Foto: Hovedstadens Beredskab / Twitter

Skyldes muligvis tændt cigaret

Tim Simonsen forklarer, at en fedtudskiller bliver brugt til at rense spildevand fra eksempelvis køkkener. Men hvad, der har forårsaget branden, er endnu uvist.

- Det kan muligvis være fordi, nogen har røget en cigaret og smidt den derned, mens den endnu var tændt, men det er foreløbigt gætværk, siger Tim Simonsen.

Han fortæller, at brandvæsnet var cirka en halv time om at slukke branden, og at ingen personer blev evakueret. 

TV 2 Lorry har været i kontakt med Michelin-restauranten Geranium, der ligger i Parken. De oplyser, at de fra Parkens side er blevet informeret om branden i fedtudskilleren, og at den ifølge deres oplysninger ikke har noget at gøre med restauranten.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik