Brand i fredet bygning: Gade spærret frem til tirsdag

Den voldsomme brand, der hærger en fredet bygning i København, lukker Stormgade frem til tirsdag aften.

Branden i den historiske bygning Holsteins Palæ midt i København er så omfattende, at Stormgade vil være lukket helt frem til tirsdag aften, det oplyser Københavns Politi.

Sidebygningen, hvor branden startede tidligt mandag morgen, var under ombygning og ved at blive omdannet til luksuslejligheder med en pris på mellem 6,6 og 12 millioner kroner og med en størrelse på mellem 91 kvm og 386 kvm. 

Læs også: Historisk bygning i Stormgade risikerer at styrte sammen

Fredet bygning

Stormgade 10 er fredet af Kulturstyrlsen, fordi ejendommen repræsenterer det ypperste af dansk bygningskultur; den bedste arkitektur og den vigtigste kulturarvhistorie. Holsteins Palæ er et historisk vidensbyrd om, hvordan man har bygget, arbejdet og levet i Danmark gennem tiden.

Fordi de Holsteins Palæ er kulturarv er de 12 lejligheder i bygningen renoveret i tæt samarbejde med Kulturstyrelsen for at bevare ejendommens historiske og arkitektoniske værdi. 

Palæet rummer i alt 12 ejerlejligheder, og TV 2 Lorry besøgte i februar Holsteins Palæ, der rummer Danmarks muligvis største lejlighed på 386 kvm. Du kan se lejligheden i indslaget her: 

Lejlighed i Holsteins Palæ til 19 mio. kr.

Lejligheden ligger i hovedbygningen i Stormgade 10, og ikke i den sidebygning, hvor branden brød ud mandag morgen. Brandvæsnet oplyser dog, at der har været en massiv røgudvikling i forbindelse med branden, og derfor er det endnu uvist, hvor stor skade der er sket på lejligheden i forbindelse med branden i sidebygningen.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere