Bosteder flyder med pistoler og knive

Det flyder med våben på flere socialpsykiatriske bosteder, hvor der er sket drab.

Politiet har beslaglagt det ene våben efter det andet på socialpsykiatriske bosteder, hvor der også er sket drab. Det er både økser, sværd, knive, pistoler, geværer og lignende. Det viser en gennemgang af politiudrykninger siden 2007, som Fagbladet FOA har lavet.

- Der er en øget risiko, når psykisk syge har våben, fordi de er mere uforudsigelige. Derfor tager vi også våben på bostederne meget alvorligt, siger Mogens Lauridsen, politiinspektør hos Københavns Vestegns Politi til fagbladet. 

De har blandt andet konfiskeret skydevåben på bostedet Ringbo, der nu er lukket og flyttet til botilbuddet Glasvej i København. På Ringbo dræbte en beboer i 2013 en 37-årig SOSU-assistent med en kniv. 

Kniven var også våbnet, da et andet tragisk drab fandt sted på et bosted i marts i år. På Lindegården i Roskilde stak en 72-årig beboer en 37-årig sosu-assistent ihjel. 

På Lindegården er våben ikke et sjældent syn. Da en beboer skulle indlægges i 2013 bemærkede personalet en pistol i en åben taske i beboerens lejlighed.

Derudover hagler vold og trusler i høj grad ned over de ansatte. Alene de første to måneder efter drabet på Lindegården var der 18 episoder.

- Jeg skyder dig. Jeg fryder mig over det, der skete med Vivi (den dræbte sosu-assistent, red.) i fredags, har en af beboerne bladt andet sagt til en ansat ifølge Midt og Vestsjællands Politi.

Regeringen, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner har varslet, at de i løbet af august vil præsentere konkrete tiltag, der skal forbedre sikkerheden på de socialpsykiatriske bosteder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Senfølgeklinik

playKom med på senfølgeklinik: Trine fik covid-19 i marts, men føler sig stadig ikke frisk

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere