Bosted glemte hjerneskadet under bruser i to timer

Beboer på botilbuddet Strandviben blev glemt under en bruser i to timer. Det og andre alvorlige sager gør, at botilbuddet nu er under skærpet tilsyn.

Et langt brusebad på to timer var, hvad en beboer på botilbuddet Strandviben i København endte med. Personalet glemte nemlig, at beboeren var i bad.

Det er en af de mest alvorlige sager i en længere række episoder på bostedet, som har gjort, at de øvrige beboere føler sig utrygge. Ifølge de pårørende har det nu givet beboerne traumer.

Det skriver Fagbladet FOA.

- Det har medført angst hos de øvrige beboere. (…) Vi føler os enormt utrygge og nogle er så nervøse, at de ikke har lyst til at bo her længere. Det er ikke rimeligt, at vi skal gå og føle, at der er fare på færde hele tiden, skriver beboerne.

Det lange brusebad er dog ikke den eneste alvorlige sag på botilbuddet Strandviben på Amager. I en anden meget alvorlig sag fra efteråret 2016 skrev beboerne selv en klage.

En beboer med alvorlig aggressiv adfærd, skulle angiveligt have overfaldet en pædagog, hvor beboeren blandt andet brugte sin egen kørestol som våben. 

Socialtilsynet er bekymrede

Botilbuddet Strandviben er et bosted for hjerneskadede, hvor man som beboer er under opsyn af personale. Men er de nu også det?

Socialtilsynet er meget bekymrede over en gruppe beboere med blandt andet misbrugsproblemer, og udviklingshæmmede, der ikke hører til den målgruppe, som Strandviben er godkendt til at have.

Socialtilsyn Hovedstadens bekymring går på trivslen blandt de 61 hjerneskadede beboere, som stadig bor på Strandviben. De har fundet alvorlige kritiske forhold og kvalitetsmangel, ved deres tilsynsbesøg.

- Botilbuddet skal overbevise os om, at de har viljen, men også evnen, til at rette op på de kritisable forhold, siger Lene Thorius, der er sektionsleder i Socialtilsyn Hovedstaden.

Derudover får Strandviben kritik for et meget højt sygefravær, stor udskiftning i ledelsen og et stort forbrug af eksterne vikarbureauer. Botilbuddet har haft syv forskellige botilbudsledere på syv år. 

Den store udskiftning i ledelsen har gjort, at der ikke er fulgt op på de mange handlingsplaner, der er lavet siden 2014, hvor Socialtilsynet har aflagt i alt otte tilsynsbesøg, oplyser Lene Thorius, sektionsleder i Socialtilsyn Hovedstaden.

- Derfor vi siger vi nu: Det er ikke rimeligt, at borgerne lever under de her forhold, nu skal der ske noget, siger hun.

Nedskæring i personalet

Ifølge de ansatte handler det manglende opsyn dog også om, at der er blevet skåret voldsomt ned på personalet på Strandviben. 

- Det er svært at tale om normeringer, for vi er meget sjældent de mennesker, vi skal være på grund af sygdom og manglende personale, siger tillidsrepræsentant og pædagog Troels Petersen. 

I en skriftlig kommentar fra chefen på Borgercenter Handicap gøres det opmærksom på, at de mener den omtalte hændelse vedrørende brusebadet er beklagelig, og at de nu gør, hvad de kan for at forbygge lignende hændelser. Blandt andet skal der på bostedet nu være en beboergruppe med mere ensartede behov.

Dog har episoderne ikke givet yderligere anledning til at ændre ressourcerne på Strandviben.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik