Bosætter-kampagne på busser skal udvides

En omstridte bus-kampagne, der opfordrede danskerne til at fravælge produkter fra de israelske bosættelser på Vestbredden, skal udvides og rykkes frem. Og ikke bare i København, men i hele landet.

Sådan lyder det fra formanden for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, Fathi El-Abed, efter at Movia har besluttet at fjerne kampagnen fra busser i København, fordi selskabet mente, at den virkede "unødigt stødende".

- Vi fremskynder og udvider kampagnen, og vi er lige nu ved at finde ud af hvordan, siger han.

Den fjernede kampagne opfordrede til, at danske forbrugere går udenom produkter fra de israelske bosættelser eller på anden måde investerer i "bosættelsesindustrien".

Den skulle have siddet på 35 buslinjer i hovedstadsområdet, men er altså blevet fjernet. Og det er sket uden nogen god grund, lyder det fra Fathi El-Abed.

- Movia har beskyldt kampagnen for at være racistisk og diskriminerende, men det har forskere været ude og sige, at den ikke er, siger han og forklarer, at foreningens mål er at få kampagnen tilbage på lidt over 420 busser på landsplan.

Desuden varsler formanden en række andre kampagne-tiltag, blandt andet annoncer i de store dagblade.

Men først skal bus-kampagnen op igen, lyder det fra formanden, der mandag sender en mail til Movia for at bede om et møde med selskabet.

- Vi vil gerne i dialog med dem til at starte med. Hvis ikke de vil gå i dialog med os, er vi desværre nødt til at gå rettens vej, siger han.

Ifølge foreningen er de mandag gået i gang med at drøfte, hvordan kampagnen skal gøres større.

Oprindeligt skulle en landsdækkende kampagne først sættes i søen i slutningen af juni, men det nyeste mål er, at det skal ske "hurtigst muligt".

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere