Børns Vilkår: Socialrådgiverne er ikke dygtige nok

Københavns Kommune har mange fejl i sagsbehandlingen af anbragte børn. Sagsbehandlerne er ikke dygtige nok, siger Børns Vilkår.

Mange fejl i sagsbehandlingen i Københavns Kommune har i høj grad ramt kommunens anbragte børn.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Borgerrådgiveren i Københavns Kommune.

Borgerrådgiveren har set nærmere på 77 sager i Københavns Kommune. Det viser sig, at der er fejl i dem alle.

- Det er uforsvarligt, og vi kan ikke blive ved at leve med, at det kører på den her måde, siger Johan Busse Borgerrådgiver i Københavns Kommune.

Undersøgelsen viser blandt andet, at i mere end hver tredje sag er der hverken lavet en børnefaglig undersøgelse, som belyser barnets netværk, omgivelser og sociale situation, eller en handleplan, der sætter fokus på børnenes mål og fremtid.

Børns Vilkår er rystede over resultaterne af undersøgelsen og mener,  at noget af forklaringen på de mange fejl skal findes i socialrådgivernes mangelfulde uddannelse.

 - Når det er så omfattende, og til dels landsdækkende, så er der noget der tyder på, at socialrådgiverne ikke er fagligt set godt nok rustet til at håndtere de her sager og alle de juridiske og faglige aspekter af dem, siger direktøren for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl til TV2 Lorry.

quote Socialrådgiverne er ikke fagligt set godt nok rustet

Rasmus Kjeldahl, direktør for Børns Vilkår

- Der skal kigges på grunduddannelsen af socialrådgiverne - ligesom de som er ansat i socialforvaltningerne i dag  skal opgraderes på de her områder, fortsætter Rasmus Kjeldahl.

Men det er institutleder på socialrådgiveruddannelsen Metropol ikke enig i. 

- Vi vægter kendskab til lovgivningen i jobbet som socialrådgiver meget højt. Derfor trækker vi netop retsanvendelsen ind i alle moduler på uddannelsen, siger institutleder Lene Johansen.

Hun understreger, at netop børnefaglige undersøgelser og handleplaner fylder meget på skemaet i den tre og et halvt årige uddannelse.

- Det er derimod kommunernes ansvar at sørge for, at socialrådgiverne er opdaterede på lovgivningen og har tid til at udfylde de juridiske og faglige aspekter af jobbet som socialrådgiver, siger Lene Johansen til TV 2 Lorry.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere