Børnene slipper formentlig for besparelse på 120 millioner

Børneområdet i København kan undgå et trecifret millionbesparelser. 'Et virkelig tiltrængt pusterum', lyder det fra lokalpolitiker.

Børneområdet i København slipper formentlig for besparelser på 120 millioner kroner.

Det står klart efter weekendens budgetseminar i kommunens børne- og ungdomsudvalg.

Det er tidligere års beslutninger, der har givet så meget luft i økonomien, at børneområdet ikke behøver finde de mange millioner kroner.

- Vi har besluttet ting tidligere, som nu giver os store besparelser. Det betyder, at vi faktisk allerede har fundet 143 millioner kroner i effektiviseringer. Så i år behøver børneområdet ikke at finde nye penge til sommerens budgetforhandlinger. Det er et virkelig tiltrængt pusterum for børneområdet, siger Tommy Petersen, der er radikal gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det vil betyde rigtig meget i en tid, hvor vi knokler med skolereformen og med at bryde den negative sociale arv i daginstitutionerne. Det vil virkelig give noget. 

Tilbage står dog stadig regeringens krav om, at København skal give 247 millioner kroner i forbindelse med det såkaldte omprioriteringsbidrag.  

De penge vil sandsynligvis blive tage som en procent fra hvert område. Det vil i så fald betyde, at børneområdet i København skal give over 100 millioner kroner til regeringen, som så kan bruge børnenes penge til at finansiere deres egne prioriteter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere