Børnene slipper formentlig for besparelse på 120 millioner

Børneområdet i København kan undgå et trecifret millionbesparelser. 'Et virkelig tiltrængt pusterum', lyder det fra lokalpolitiker.

Foto: TV 2 Lorry

Børneområdet i København slipper formentlig for besparelser på 120 millioner kroner.

Det står klart efter weekendens budgetseminar i kommunens børne- og ungdomsudvalg.

Det er tidligere års beslutninger, der har givet så meget luft i økonomien, at børneområdet ikke behøver finde de mange millioner kroner.

- Vi har besluttet ting tidligere, som nu giver os store besparelser. Det betyder, at vi faktisk allerede har fundet 143 millioner kroner i effektiviseringer. Så i år behøver børneområdet ikke at finde nye penge til sommerens budgetforhandlinger. Det er et virkelig tiltrængt pusterum for børneområdet, siger Tommy Petersen, der er radikal gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det vil betyde rigtig meget i en tid, hvor vi knokler med skolereformen og med at bryde den negative sociale arv i daginstitutionerne. Det vil virkelig give noget. 

Tilbage står dog stadig regeringens krav om, at København skal give 247 millioner kroner i forbindelse med det såkaldte omprioriteringsbidrag.  

De penge vil sandsynligvis blive tage som en procent fra hvert område. Det vil i så fald betyde, at børneområdet i København skal give over 100 millioner kroner til regeringen, som så kan bruge børnenes penge til at finansiere deres egne prioriteter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik