Børnehave lukket øjeblikkeligt: Én voksen til 22 børn

En børnehave på Nørrebro er lukket efter flere tilsyn, hvor der har været for få voksne om de 22 børn.

Foto: Claus Bech Andersen - Scanpix & Ritzau

Københavns Kommune har med øjeblikkelig virkning valgt at lukke den selvejende Børnehaven Hermodsgade på Nørrebro i København.

Det skriver Politiken.

Kommunen noterede, at der ved flere tilsyn kun var én voksen til stede til 22 børn.

Selvom der var fem ansatte, en leder, en souschef, to medhjælpere og en køkkenassistent, var børnene i flere tilfælde alene med en voksen. Kommunen mente derfor ikke, at det var forsvarligt både pædagogisk og sikkerhedsmæssigt, og derfor lukkede man børnehaven den 19. januar.

- Vi skal jo levere en ydelse til de københavnske borgere. En vuggestue og en børnehave er ikke bare et pasningstilbud, det er også et tilbud, hvor der skal ske pædagogisk arbejde, siger Anni Lundqvist, pressechef hos Børne- og Ungdomsforvaltningen i København, til Politiken. 

Læs også Bøn til vuggestuer fra kommunen: Tag flere børn

Sygemelding og stress

Souschefen i børnehaven, Lena Billeskov Neumann, fortæller til Politiken, at der ikke før har været problemer med børnehaven indtil i sommer.

Her blev to medhjælpere, der havde været ansat i børnehaven i 20-25 år sygemeldt.

Derefter måtte lederen og souschefen selv dække vagterne, og det fik Lena Billeskov Neumann til at gå ned med stress. Børnehaven sidenhen 60.000 kroner af kommunen til at hyre vikarer i den svære periode.

Det var en støttepædagog, der var tilknyttet børnehaven, der i første omgang fik forvaltningen til at reagere på underbemandingen.

20 ud af 22 børn har nu fået plads i børnehaver i området.

Her ligger Børnehaven Hermodsgade. Foto: Google maps

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik