Borgmesterens rapport klar: Sådan får København boliger til 3500 kroner

København har et ønske om at være en by for alle - men der er mangel på billige boliger. En ny rapport kommer nu med seks anbefalinger til at få løst problemet.

"København har en ambition om at være en social og mangfoldig by med en høj social sammenhængskraft. For at det kan lykkes, kræver det, at både kommunen, københavnere og virksomheder tager ansvar for at finde betalelige boliger."

Sådan lyder indledningen på en ny rapport, der i dag bliver offentliggjort fra tænketanken for sociale boliger efter et halvt års arbejde.

Tænketanken blev oprettet i efteråret efter ønske fra Københavns socialborgmester Mia Nyegaard, der vil have skaffet flere betalelige boliger til udsatte borgere til max 3500 kroner om måneden i husleje.

- Det er vigtigt, at udsatte borgere føler sig som del af den by, de bor i, og det kræver, at de har adgang til en bolig. København oplever stor økonomisk vækst, men det må aldrig blive en by, hvor kun folk med høje indkomster kan bo. Vi skal være en blandet by, og det er også det, der er københavnernes ønske, siger den radikale socialborgmester Mia Nyegaard.

Hvad er "sociale boliger"?

I den nye rapport kommer tænketanken med i alt seks anbefalinger til, hvordan der skaffes flere betalelige boliger for de udsatte københavnere, der ikke har råd til at betale de enorme summer, som mange lejeboliger i København koster.

Borgmesterens initiativ

Borgmesteren kontaktede selv de i alt seks medlemmer af tænketanken, som alle har arbejdet frivilligt i processen med anbefalinger i rapporten.

De seks anbefalinger fra tænketanken er opdelt i to kategorier: To anbefalinger til fremskaffelse af flere skæve boliger til byens hjemløse borgere og fire anbefalinger til flere socialt innovative og betalelige boliger til byens udsatte og sårbare borgere.

De seks anbefalinger fra tænketanken:

- Det kræver, at vi tænker nyt, hvis vi skal have flere betalelige boliger til udsatte københavnere. Derfor er jeg glad for, at en bred kreds af mennesker er enige om de seks anbefalinger.

Den fulde rapport kan læses på linket her.

Tænketankens medlemmer: