Borgmester vil bruge autocamper mod bander

Overborgmester Frank Jensen vil blandt andet opstille mobile politistationer i kampen mod banderne. Men politiet afviser idéen.

03:10

Video: TV 2 Lorry

Det har været en voldelig sommer i hovedstaden, hvor der er skudt adskillige gange på gadene.

Københavns Politi har som en konsekvens udvidet og forlænget visitationszonen, der nu dækker hele Nørrebro, dele af Østerbro, Bispebjerg, Husum og Brønshøj. 

Torsdag er overborgmester Frank Jensen (Soc.Dem.) så kommet med tre konkrete bud på, hvordan han mener, man skal komme de kriminelle grupperinger til livs i hovedstaden. 

Han ønsker blandt andet, at man opsætter mobile politistationer i belastede områder som eksempelvis Krakas Plads, Blågårds Plads og Sigynsgade på Nørrebro. 

Og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (Rad.V.) bakker op om ideen. 

Læs også Mand skudt på åben gade i Københavns Nordvestkvarter

Autocamper har tidligere været i brug

Konceptet er tidligere brugt af blandt andet Københavns Vestegns Politi, der opsatte en autocamper i tiden efter drabet i Elverparken i Herlev for at få flere borgerhenvendelser.

Autocamperen er desuden for tiden udlånt til kollegaerne hos Østjyllands Politi, hvor også banden Loyal To Familia skaber utryghed.

Men Københavns Politi afviser pure at de mobile politistationer skulle være løsningen på den nuværende bandekonflikt i hovedstaden:

-  Autocamperen er rigtig godt redskab mange steder i politiet, og som du selv er inde på, har vi brugt den før. Men i den nuværende situation med de skyderier, der er, er det vores vurdering, at de mobile indsatspatruljer er en bedre måde at bruge ressourcerne på, siger politiinspektør Poul Kjeldsen til TV 2 Lorry.

- Vi har valgt at udvide visitationszonerne, fordi skyderierne fortsætter. Og vi ønsker fortsat at skabe tryghed for borgerne og forhindre, at bandemedlemmerne bærer våben, siger han.

Sådan vil overborgmesteren stoppe banderne

1. Kommunen skal ansætte flere gadeplansmedarbejdere.

2. Intensivt samarbejde mellem politi og kommune for at gå efter bandernes økonomi - det såkaldte Al Capone-samarbejde.

3. Og så vil han have opstillet mobile politistationer for eksempel på steder som Blågårds Plads, Krakas Plads og Sigynsgade på Nørrebro.

Professor: Pas på visitationszonerne

Visitationszonen har indtil videre ført til fund af 12 våben, 17 anholdelser og 328 visitationer i sine første uger. 

Men selvom visitationerne kan være et godt redskab, så skal politiet være påpasselige med at bruge dem i flæng, har professor i forebyggelse af bandeinvolvering Line Lerhce Mørch tidligere fortalt til TV 2 Lorry:

- Visitationszoner kan være et vigtigt redskab, når der er akutte konflikter og situationer med mange våben.

- Men hvis man gør det for længe eller for bredt, er der en fare for, at man kommer til at mistænkeliggøre og måske visitere nogle med en særlig profil, som typisk er unge mørkhårede mænd.

Læs også Ekstremt mange skyderier: Her er der skudt i byen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik