Borgmester vil bekæmpe minut-tyranni

Københavns Sundheds- og Omsorgsborgmester, vil have gjort op med, at rengøringsassistenter bliver ansat på minutkontrakter.

Det skal være slut med at blive ansat som rengøringsassistent i Københavns Kommune på en kontrakt, hvor arbejdstiden gøres op i minutter. Sådan lyder det fra SF-borgmesteren på området, Ninna Thomsen.

- Man er i job, men har samtidig svært ved at komme op på en arbejdstid og en løn, som man kan leve af. Det er en problemstilling, som vi skal tage meget alvorligt inden for rengøringsfaget, siger Ninna Thomsen til Avisen.dk

quote Det er en problemstilling, som vi skal tage meget alvorligt inden for rengøringsfaget, siger Ninna Thomsen til Avisen.dk

Ninna Thomsen, Sundheds- og Omsorgsborgmester, København, SF

Ifølge avisen har borgmesteren set eksempler på, at rengøringsassistenter er ansat på et præcist minuttal, og et stigende antal rengøringsassistenter bliver også ifølge fagforeningen KLS ansat på kontrakter, hvor arbejdstiden gøres op i minutter.

Vilkårene er ifølge borgmesteren uacceptable, og nu kræver hun handling fra overborgmester Frank Jensen, Soc.dem. og Pia Allerslev, Venstre,  der er børne- og ungdomsborgmester - begge har de to nemlig rengøringsfolk ansat på decimal-kontrakter i deres forvaltninger.

Overborgmester Frank Jensen er dog også villig til at imødekomme kravet om en redegørelse og stille forslag til, at ansættelserne afvikles.

- Jeg er helt enig med SF i, at vi skal have gjort oget ved disse decimalansættelser. Der er heldigvis allerede gang i en dialog mellem kommunen og medarbejderne om at afskaffe de skæve decimalansættelser på rengøringsområdet, skriver han i en mail til Avisen.dk.

I den københavnske FOA-afdeling ser næstformand Mimi Bargejami frem til, at minut-tyranniet er fortid.

- Jeg får henvendelser fra medlemmer, der har svært ved at forstå deres arbejdstid, og som hellere bliver 10 minutter ekstra for en sikkerheds skyld. Det er svært at håndtere, og hvem står med stopuret? Vi har medlemmer, der er blevet varslet fire minutter ned i daglig arbejdstid. Ingen andre medarbejdergrupper oplever det. Arbejdstiden er nu så stram, at man ikke kan tillade sig at gå på toilettet, uden at man derved skal blive længere på arbejde for at nå opgaverne, siger hun.

quote Der er heldigvis allerede gang i en dialog mellem kommunen og medarbejderne om at afskaffe de skæve decimalansættelser på rengøringsområdet. 

Frank Jensen, Overborgmester, København, Soc.dem.

Torsdag vil overborgmesteren foreslå Økonomiforvaltningen og Børne- og Ungeforvaltningen, at ordningerne udfases, og det glæder sundheds- og omsorgsborgmesteren. 

- Jeg er ret chokeret over det. Det lugter langt væk af, at man er i gang med at presse en ufaglært medarbejdergruppe, for vi ser jo ikke andre andre blive ansat på de vilkår, siger Ninna Thomsen.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere