Borgmester til transportminister: "Kom nu op i gear"

Københavns Kommune vil øge trafiksikkerheden ved at sætte farten på vejene ned. Borgmesteren på området mener, at transportministerens arbejde med nyt regelsæt går for langsomt.

Foto: Claus Bech og Mads Joakim Rimer Rasmussen / Scanpix

I begyndelsen af marts lovede transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance at gøre det nemmere for kommunerne at etablere zoner med en hastighedsgrænse på 40 kilometer i timen af hensyn til trafiksikkerheden.

Det vil indebære, at kommunerne ikke længere behøver at dokumentere, at der er en væsentlig sammenhæng mellem fart og ulykker, før de kan få tilladelse af politiet til at sænke farten.

Læs også Transportministeren vil sætte fartgrænserne i byerne ned

De nye regler skal på plads

Men ifølge Morten Kabell fra Enhedslisten, der er Teknik- og Miljøborgmester i København, er der intet sket siden transportministerens udmelding i marts. Han undrer sig over, at de nye regler ikke er kommet på plads endnu. 

- Sommerferien er nu slut for de københavnske skolebørn, der igen skal gå og cykle mellem deres hjem og skolen. Vi bør gøre alt, hvad vi kan for at gøre vores skoleveje så sikre som muligt. Og her er en nedsættelse af bilernes hastighed helt central. Derfor må transportministeren få de nye regler på plads, så kommunerne igen kan få fart på arbejdet med at nedsætte hastighedsgrænserne i byerne, lyder det fra Morten Kabell.

Læs også Her vil København sætte farten ned: "Liv er vigtigere end fart"

Etablere flere hastighedszoner

I København har man reduceret antallet af personskader på cyklister og fodgængere markant i de zoner med en maksimal hastighed på 40 kilometer i timen, der allerede er etableret.

Teknik- og Miljøborgmesteren vil derfor gerne etablere flere af slagsen, og der er allerede afsat penge til en ny hastighedszone på Ydre Nørrebro og en i Holmbladsgadekvarteret på Amager.

Politiet vil dog ikke ikke godkende nye hastighedszoner, før de kender regeringens ændringer af reglerne på området.

Transportministeriet oplyser i dag til TV 2 Lorry, at man er i fuld gang med at arbejde på det cirkulære, der skal i høring - gerne så hurtigt som muligt. 

Transportminister Ole Birk Olesen har ingen kommentarer til kritikken.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik