Borgmester rystet: Uansvarligt at tage flere flygtninge i København

Københavns integrationsborgmester ønsker flere flygtninge til hovedstaden. Kulturborgmesteren i kommunen kalder flygtningeforslaget for "uansvarligt".

Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen kalder Anna Mee Allerslevs forslag om at modtage flere flygtninge for "hul i hovedet". Foto: Scanpix

- Jeg er rystet over integrationsborgmesterens udmelding.

Jeg er rystet over integrationsborgmesterens udmelding

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF)

Så klar lyder udmeldingen fra Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), efter Anna Mee Allerslev (Rad. V) tidligere fredag foreslog, at kommunen bør tage imod endnu flere flygtninge. 

Forslaget kommer som konsekvens af den øgede efterspørgsel fra virksomheder, som ønsker at tage flygtninge i jobs.

- Jeg er enig med Dansk Industri i, at det giver mening både menneskeligt og samfundsøkonomisk, at de kommuner, der har brug for arbejdskraften udefra, tager imod flygtningene, i stedet for at man fordeler flygtninge i kommuner, hvor virksomheder ikke efterspørger det. Jeg bliver skældt ud, fordi jeg ikke kan levere nok københavnske flygtninge, siger integrationsborgmesteren.

Læs også Borgmester vil have flere flygtninge til København

Jeg synes, at hovedstaden skal tage sin andel. Vi er ti procent af befolkningen, så jeg synes, vi burde tage ti procent af alle flygtninge

Københavns integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (Rad. V)

Hun mener desuden, at Københavns Kommune bør tage sin andel af de flygtninge, som kommer til Danmark.

- Jeg synes, at hovedstaden skal tage sin andel. Vi er ti procent af befolkningen, så jeg synes, vi burde tage ti procent af alle flygtninge, siger hun. 

DF: Forslag er "hul i hovedet"

Den udmelding huer dog ikke kulturborgmesteren fra Dansk Folkeparti, der kalder forslaget "hul i hovedet".

- Det er uansvarligt at tage flere flygtninge i København, når vi ikke engang formår at integrere de udlændinge, der er her, siger Carl Christian Ebbesen.

Det er uansvarligt at tage flere flygtninge i København, når vi ikke engang formår at integrere de udlændinge, der er her

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF)

Han mener, at det vil skabe uoverskuelige tilstande, hvis København i fremtiden skal modtage ti procent af alle flygtninge fra hele Danmark.

- København huser i forvejen mange udlændinge og har store udfordringer med ghettodannelser, parallelsamfund og mange mennesker på offentlig forsørgelse, siger kulturborgmesteren og tilføjer:

- Vi burde i stedet bruge vores kræfter på at løfte integrationsopgaven – der er nok at tage fat på!

Læs også København mister status som nul-kvote-kommune

Derfor opfordrer han De Radikale til at bruge fornuften, før de fremsætter forslag.

Jeg vil gøre alt for at sætte en stopper for integrationsborgmesterens vanvid

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF)

- Det lyder som om, at Anna Mee Allerslev lever i en anden virkelighed end os andre, hun behøver ikke se længere væk end til Malmø for at for syn for, hvad voldsom indvandring kan gøre ved et bysamfund. Vi skal bevare sammenhængskraften i København, hvorfor jeg vil gøre alt for at sætte en stopper for integrationsborgmesterens vanvid, siger Carl Christian Ebbesen. 

Læs også Liste: Så mange flygtninge kommer til din kommune i 2017

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik