Borgmester ønsker stop for grænsekontrol

Flygtningepresset er aftaget så meget, at grænsekontrollen bør ophæves, mener borgmester

Han er borgmester i Albertslund - og formand for det erhvervspolitiske samarbejde Greater Copenhagen. Og særligt i den funktion er Steen Christiansen (Soc.Dem) ked af den udvikling, ID-kontrollen mellem Danmark og Sverige medfører. For det har store økonomiske og meneskelige konskevenser, når rejsetiden fra København til Malmø nu er sat i vejret - fordi der skal bruges tid på tjek af papirer. Og konsekvenserne er så store, at kontrollen bør standses, mener han.

-Grænsekontrollen generer rigtig mange af vores borgere.  Det er med til at forhindre, at vi kan få gang i væksten og skabt de arbejdspladser, vi gerne vil, siger han.

Indkalder regeringer

Greater Copenhagen har indkaldt både den danske og den svenske regering til møde om sagen. Om kort tid er det den svenske regerings plan at sende en ansøgning til EU om en forlænglse af grænsekontrollen - og dermed følger den de danske politikere på Christiansborg, der har søgt om forlængelse af grænsekontrollen mellem Danmark og Tyskland.

Spørger man Venstres medlem af Transportudvalget på Christiansborg, Jan E. Jørgensen, så er det endnu ikke tid til at løsne grebet om grænseovergangene.

-Det er et nødvendigt onde på grund af den flygtningstrøm, som vi har set - og gerne vil undgå kommer igemn. Derfor er det nødvendigt, siger han og tilføjer, at der ikke er styr på flygtningestrømmene endnu - det er simpelt hen for tidligt.

quote Man kan med sindsro afskaffe grænsekontrollen

Steen Christiansen, formand Greater Copenhagen

Omvendt mener Steen Christiansen, at det er marginalt, hvad der kommer af flygtninge - fordi EU er ved at have fået styr på de ydre grænser.

-Derfor kan man med sindsro afskaffe grænsekontrollen, siger han.

Aftale udløber

Aftalen om grænsekontrol, udløber 12. november. Men EU-kommissionen har selv foreslået en forlængelse. Sidst det skete, anbefalede de en periode på seks månder med kontrol - nu er forslaget nået ned på tre måneders forlængelse. Integrationsminister Inger Støjberg meddelte i den forbindelse, at den mulighed ville hun udnytte.

3. oktober fortalte vi om medicinalvirksomheden Ferring, der føler sig nødsaget til selv at fragte medarbejdere hjem til Sverige. Det indslag kan du se her: 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere