Borgmester om p-vagter og affaldsbøder: Dybt uansvarligt forslag

Teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell, siger nej tak til forslaget om p-vagter, der skal give bøder for henkastet affald.

Når folk smider affald på gaden eller i naturen, skal det ikke være de kommunale parkeringsvagters ansvar at udskrive bøder.

Sådan lyder det fra Enhedslistens Morten Kabell, der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune og blandt andet har det politiske ansvar for området for parkering.

Hans reaktion kommer efter, at Konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard, foreslår, at p-vagter og parkbetjente må give bøder, når folk smider flasker, cigaretskodder og andet affald.

- Det bliver et rungende nej tak fra min side. Det er et dybt uansvarligt forslag. Det er ikke p-vagternes opgave at lave politiets arbejde, siger Morten Kabell.

Han mener, det handler om hensynet til medarbejderne, som ikke skal risikere at stå i en konfliktfyldt situation, de ikke er uddannet eller trænet til.

- P-vagterne skal ikke agere politimyndighed og vurdere, hvem der smed hvilket affald eller smadrede en flaske. Der skal føres beviser. Og det er altså en opgave for politiet, siger Morten Kabell.

I 2009 viste Københavns Kommune interesse for idéen, da den daværende teknik- og miljøborgmester, Klaus Bondam, foreslog at give p-vagter lovhjemmel til at udskrive bøderne.

I dag er det politiets opgave at give bøder til personer, som kaster affald i landets byer og i naturen.

Fra 2008 til 2015 blev der givet 36 bøder for henkaster affald, viser en opgørelse fra Miljøstyrelsen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere