Borgmester: Kontakt mellem pårørende og plejehjem skal foregå via app

Sundheds- og omsorgsborgmesteren i Københavns Kommune vil indføre en pårørende-app, gennem hvilken kontakt mellem plejehjem og ældres familier kan foregå.

Du har sikkert Facebook-appen, DSB-appen og måske din banks app på din smartphone.

Men hvad med plejehjem-appen, hvor du kan holde dig opdateret på dit ældre familiemedlems ve og vel? Står det til sundheds- og omsorgsborgmesteren i Københavns Kommune kan den være på vej inden længe.

I et forsøg på at samle kommunkationen mellem familiemedlemmer til plejehjemsbeboere og plejehjemmet foreslår sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling fra SF nu, at der oprettes en såkaldt pårørende-app.

I dag foregår kontakten mellem plejehjemsbeboerens familie og plejehjemmet gennem en række kanaler som e-mails, breve, kontaktbøger og hjemmesider.

Med forslaget vil borgmesteren samle alle kanaler i én.

- Langt de fleste af os har i dag en smartphone, og vi er vant til at kommunikere med alt lige fra banken til vores børns daginstitution fra denne. Derfor er det også helt naturligt, at vi samler kommunikationen mellem den pårørende og plejehjemmet i en app, så vi gør dialogen nem for begge parter, siger Sisse Marie Welling. 

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling fra SF vil have en plejehjemsapp.
Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling fra SF vil have en plejehjemsapp.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Gode erfaringer fra skole-app

I dag har forældre i Københavns Kommune mulighed for at følge med i deres barns hverdag via app’en KbhForældre. 

De positive erfaringer fra forældre-app’en ønsker Sisse Marie Welling at føre videre til ældreområdet.

- Jeg har selv en datter, der går i vuggestue i København, og jeg synes, at det er enormt trygt, at jeg bare kan åbne en app, og så ved jeg, at al information fra vuggestuen er derinde. Og hvis min mor eller far boede på et af byens plejehjem, ville jeg da klart foretrække en tilsvarende løsning, siger Sisse Marie Welling.

Forslaget behandles i denne uge på Rådhuset, hvor partierne i forhandler om, hvordan de overskydende midler fra sidste års budget skal fordeles.