Borgmester: Jeg tror, vi skal tvangsfjerne børn tidligere

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester mener, at kommunen kan blive bedre til at håndtere underretninger i børnesager.

Står det til Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), er der rum til forbedring, når kommunen får underretninger om børn, der er truet grundet social kontrol i hjemmet.

- Nogle gange skal der sættes langt hurtigere ind. Ikke med 117 socialrådgivere og psykologer. Nogle underretninger skal føre til tvangsfjernelse meget hurtige end i dag. Jeg tror, at man skal tvangsfjerne meget tidligere end i dag, siger Anna Mee Allerslev til Berlingske tirsdag.

Beskæftigelses- og integrationsborgmesteren vil nu tage forslaget med til videre politisk behandling. Hun drømmer om en fremtid, hvor alle indberetninger tages alvorligt – og går dermed i rette med det herskende faglige mantra, som siger, at man helst ikke skal tvangsfjerne.

- Jeg accepterer, at der er den faglige vurdering, men jeg kan bare konstatere, at jeg blandt etniske familier oplever situationer, hvor både fagpersonale og de unge siger ”hvorfor blev jeg ikke tvangsfjernet noget før?” Jeg tror, det er vigtigt, at vi tvangsfjerner, når der skal tvangsfjernes. Og mægler, når der skal mægles, siger borgmesteren.

Ekspert: Nødvendigt med fokus på underretninger

Meldingen kommer samme dag som en ekspertgruppe kommer med en række anbefalinger til indsatsen mod social kontrol. Også ekspertudvalgets formand, direktør for SFI – Det Nationale Forskningscenter, Agi Csonka, peger på netop underretninger som et fremtidigt fokusområde, særligt i forhold til muslimske friskoler. DR har tidligere fortalt, at de underretter myndighederne ti gange så lidt som almindelige folkeskoler.

- Vi er nødt til at tage fat der, hvor der er nogle udfordringer, og vi regner med, at der ikke bliver foretaget alle de underretninger, der burde blive, siger Agi Csonka til avisen. 

Anna Mee Allerslev vil tage ekspertgruppens anbefalinger med til efterårets budgetforhandlinger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere