Borgmester hyrer særlig rådgiver: Skal sikre flere førtidspensioner

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester ansætter en kontrollant udefra til at sikre, at flere får førtidspension.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard fra Venstre. Foto: Asger Ladefoged - Ritzau & Scanpix

København er en af de kommuner i landet, hvor det har været allersværest at få en førtidspension eller et fleksjob.

Det vil politikerne gøre op med, og nu ansætter beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) en "særlig rådgiver" om førtidspension, der får fri hænder til at holde det kommunale apparat til omstillings-ilden.

Det skriver Politiken.

Den nye kontrollant bliver ekstern lektor ved Københavns Universitet i forvaltningsret, Jon Andersen, der også har været kommitteret for Ombudsmanden og siddet i en gruppe, som har kulegravet Københavns førtidspensionssystem.

Læs også 5 råd fra en førtidspensionist efter mareridt på jobcenter

En stor opgave venter

Cecilia Lonning-Skovgaard siger, at "opgaven er meget stor". Hun håber, at København inden for et par år vil befinde sig i midten af kommunestatistikken over førtidspensioner og fleksjob pr. 1.000 borgere.

- Men det er også et mål i sig selv, at flere skal føle sig godt behandlet i et empatisk system, og at vi får tilrettelagt sagsgangene, så systemet kører langt mere smidigt, siger hun.

Den nye rådgiver Jon Andersen understreger overfor Politiken, at han ikke kan være »Batman som er overalt«

- Nu skal vi have medarbejderne opkvalificeret, og arbejdet skal tilrettelægges efter de forvaltningsretlige regler. Men det vigtigste er, at der er en politisk vilje til at lave systemet om, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik