Borgmester: Forældre bør betale mere for fritidsinstitutioner

Københavns børne- og ungdomsborgmester foreslår lovændring, der gør det muligt at kræve højere forældrebetaling i kommunens fritidsinstitutioner.

Regeringen holder kommunerne i et økonomisk jerngreb, som betyder, at København skal levere service til flere borgere for de samme penge. 

Det mener Københavns børne- og ungdomsborgmester, der nu beder børne- og socialministeren om at foretage en lovændring, der vil gøre det muligt at hæve forældrebetalingen i hovedstadens fritidsinstitutioner. 

Hvert år får København nemlig 10.000 nye borgere, og regeringens økonomiske loft har derfor en negativ påvirkning af hovedstadens pædagogiske tilbud, mener han. 

quote Prisen for en plads i en fritidsinstitution ligger langt under, hvad det koster i mange andre kommuner

Jesper Christensen, Børne- og ungdomsborgmester, København

- Prisen for en plads i en fritidsinstitution ligger langt under, hvad det koster i mange andre kommuner, og jeg er overbevist om, at københavnerne er villige til at betale lidt mere, når alternativet er færre medarbejdere til at skabe et godt pædagogisk tilbud til deres børn, udtaler Jesper Christensen (S) i en pressemeddelse. 

"Minister skal ændre dagtilbudsloven"

Ifølge børne- og ungdomsborgmesteren vil en højere forældrebetaling ikke påvirke muligheden for, at forældre med lav indkomst kan få en friplads til deres barn. 

Derfor har Jesper Christensen en bøn til børne- og socialminister Mai Mercado, der lyder på at ændre dagtilbudsloven, som er den, der regulerer forældrebetalingen for hovedstadens fritidstilbud.

Som det er nu, fastlægger loven nemlig en helt klar grænse for, hvor meget kommunerne må opkræve af forældrene. 

Et af argumenterne for en lovændring er, ifølge Jesper Christensen, at det ville være en langt større administrativ opgave at begynde på, at ændre på organiseringen, fremfor at gennemføre en lovændring. 

Fakta om hovedstadens fritidstilbud

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere