Borgmester: Flere pædagoger i daginstitutioner

Københavns Kommunes Sundheds- og omsorgsorgborgmester vil indføre minimumsnormeringer for antallet af pædagoger i daginstitutioner.

Det skal være slut med mangel på pædagoger i daginstitutionerne i Københavns Kommune.

Sådan lyder det fra Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, som til de kommende budgetforhandlinger i kommunen vil foreslå en minimumsnormering for samtlige af kommunens vuggestuer og børnehaver.

- I dag er der et alt for stort spænd mellem de stærkeste børn og de svageste børn, når de starter i skole. Det er en social ulighed, som kun vil blive større op gennem livet, og derfor er det altafgørende, at vi sætter tidligt ind allerede fra vuggestuealderen, siger Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

Forslaget kommer efter en analyse fra Rambøll som viser, at mange børn er to år tilbage i forhold til deres jævnaldrende, når de starter i skole. Borgmesterens forslag er derudover svarende til de anbefalinger, som BUPL har på området, og borgmesteren håber på støtte til forslaget fra de øvrige partier i kommunen.

- Jeg tror, at der vil være bred opbakning fra de øvrige partier i København til, at vi skal mindske den sociale ulighed i København. Vi ved, at pædagogerne spiller en stor rolle i forhold til at løfte de svageste børn, og det er vores opgave at skabe gode rammer, så pædagogerne kan løfte den opgave i hverdagen, siger hun. 

Partierne i Københavns Kommune mødes for første gang til budgetforhandlinger den 5. september, hvor borgmesteren vil foreslå minimumsnormeringen samt indføringen af en fordelingsnøgle.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere