Borgmester: Fjern børnepengene, hvis børnene ikke kan dansk

Hvis børnene ikke taler dansk ved skolestart, bør børnepengene fjernes. Sådan lyder det fra Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsborgmester.

Forældrene skal motiveres til at lære deres børn dansk - det kan man gøre ved at fjerne børnepengene, hvis børnene ikke taler dansk ved skolestart.

quote Jeg synes, man bør motivere dem økonomisk ved at sige, at de ikke kan beholde deres børnepenge, hvis børnene ikke engang kan forstå, hvad læreren siger, når de starter i skole.

Carl Christian Ebbesen, Kultur- og Fritidsborgmester, København, DF

Forslaget kommer fra Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, DF, der ser det som et problem for alle parter, når tosprogede børn ikke kan dansk ved skolestart.

- Det giver nogle voldsomme problemer med integrationen, og det dur jo ikke for hverken dem selv, læreren eller de andre elever i klassen, siger han.

- Det er forældrenes ansvar, at børnene kan tale dansk, når de starter i skole. Jeg synes, man bør motivere dem økonomisk ved at sige, at de ikke kan beholde deres børnepenge, hvis børnene ikke engang kan forstå, hvad læreren siger, når de starter i skole.

En ny undersøgelse viser, at 44% af de tosprogede børnehaveklasseelever i København ikke kan dansk, og det giver behov for ekstra indsats på området.

- Jeg mener faktisk ikke, at man bør lade børnene starte i skole, når de ikke engang kan dansk - det giver sig selv. De må gå børnehaveklassen om, for ellers får det konsekvenser helt op til den dag, de bliver færdige i skolen, siger Carl Christian Ebbesen.

Til sammenligning har undersøgelsen vist, at kun 11,7 procent af eleverne med dansk eller vestlig baggrund vurderet til at have behov for særlige sproglige indsatser.

quote Jeg er helt enig i, at vi må tage grellere midler i brug. 

Pia Allerslev, Børne- og Ungdomsborgmester, København, Venstre

Borgmesteren på området, Pia Allerslev, Venstre, er enig i, at der er store udfordringer på området. Hun mener, der har været en berøringsangst, og e r villig til at sætte ekstra ind - og vil ikke afvise forslaget fra sin borgmesterkollega. 

- Jeg er helt enig i, at vi må tage grellere  midler i brug. Vi har allerede sat flere initiativer i gang, som vi først for alvor har fået igang på de seneste to år. Jeg tror på, at det vil kunne ses i næste måling, siger Pia Allerslev,børne- og ungdomsborgmester i København.

Men Carl Christian Ebbesen er ikke begejstret for den dårlige statistik, som kommunen har haft.

- Der bør stilles større krav, og det er en alt for dårlig integrationsproces. Samlet set har hele den politiske linje på Københavns Rådhus svigtet. Det her er henvendt til ministeren, som bør lave lovændring på området. Det er helt nødvendigt, siger han.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere