Borgmester efterlyser læge til 6.000 i Tingbjerg

Københavner bydelen Tingbjergs beboere har ingen lokal læge. Borgmester vil ændre reglerne, så en ny læge tiltrækkes til området.

04:13

De 6.000 beboere i den københavnske bydel Tingbjerg skal rejse fem kilometer for at komme til lægen.

Det er godt to år siden, at bydelens sidste praktiserende læge lukkede og slukkede, og siden da har beboerne været tvunget til at rejse til Herlev, Brønshøj eller Rødovre for at komme til lægen.

Jeg kan godt tage turen til Frederikssundsvej, men for mange ældre er det svært.

Jesper Christensen, socialborgmester i København

Det får nu Københavns socialborgmester og Tingbjerg-beboer, Jesper Christensen til at efterlyse en læge til bydelen. 

"Vi har brug for en ny læge i Tingbjerg. Er sikker på du findes derude? Jeg kan godt tage turen til Frederikssundsvej, men for mange ældre er det svært", skrev han torsdag på sin Facebook-profil.

TV 2 Lorry mødte Jesper Christensen i sin bydel, der er meget bekymret for de manglende læger i udsatte områder: 

- Hvis vi vil have mennesker fra udsatte områder tilbage på arbejdsmarkedet, så handler det ikke kun om gadebelysning og renovation - det handler også om sundhed, siger Jesper Christensen til TV 2 Lorry.

Giv læger i udsatte områder nye regler

Jesper Christensen mener, at lægerne skal lokkes til de udsatte områder ved at give dem andre betingelser end praktiserende læger har i dag.

Praktiserende læger aflønnes nemlig efter, hvor mange patienter de behandler. De vilkår, mener borgmesteren, skal ændres for Tingbjergs fremtidige læge:

- Lægerne i de her områder skal have mere tid til nærhed og kendskab af patienterne. Det må kunne tiltrække nogle læger, der ønsker at gøre en forskel, siger Jesper Christensen. 

Se Jesper Christensens Facebook-opslag her: 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik