Borgmester: Det skal være slut med kønsopdelt svømning

I foråret kom det frem, at Hovedstadens Svømmeklub tilbød kønsopdelt svømning til knap 500 nydanske skolebørn. Nu skal det være slut, siger borgmester.

Vandet i Hovedstadens Svømmeklubs badebassiner blev kraftigt oprørt i foråret af en række politikere fra både højre og venstrefløjen af dansk politik, da det kom frem, at klubben havde tilbudt kønsopdelt svømning for kommunale støttekroner.

- Som mor, politiker, men mest som kvinde, er jeg så meget imod kønsopdelt svømning og tonede ruder i svømmehallen. Vi er frie individer og hverken børn, kvinder eller badning skal underlægges et forskruet syn på køn, lød det blandt andet fra socialdemokraternes gruppeformand, Mette Frederiksen i april måned.

Men publikummet var stort, og dengang havde knap 500 nydanske skoleelever fra blandt andet Tingbjerg benyttet sig af tilbuddet. Derfor fortsatte Hovedstadens Svømmeklub ufortrødent - men nu skal det være slut.

Det mener Københavns Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (Da. Folkep.), der nu vil have forvaltningen til at undersøge, om Københavns Kommune kan sætte en stopper for kønsopdelt svømning.

- Hvis vi skal sikre en reel integration er vi nødt til at stoppe med de her tilbud, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

I Hovedstadens Svømmeklub har de kun hovedrysten til overs for Carl Christian Ebbesens udmelding - og derfor forventer klubben at fortsætte ufortrødent med det kønsopdelte svømmetilbud.

- Det, at de kommer ind i svømmehallen og møder en dansk forening, danske værdier og danske trænere - og det, at nogen selv bliver hjælpetrænere - det er integration, siger formand for Hovedstadens Svømmeklub, Allan Nyhus.

Men det mener Kultur- og Fritidsborgmesteren ikke - og derfor vil han nu smække pengekassen i til Hovedstadens Svømmeklub i, der har modtaget kommunalt tilskud de sidste tre år.

- Jeg har meddelt dem på et møde, at jeg synes, de skal stoppe det her. Der har været et massivt politisk flertal til den beslutning - også på Christiansborg. Det er et misforstået hensyn, og derfor er jeg faktisk fortørnet over, at dse fortsætter det, siger Carl Christian Ebbesen.

Han møder dog ikke kun opbakning til det kontroversielle forslag. Både SF og Radikale Venstre i Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune er direkte uenige med Ebbesens strategi, og kalder udmeldingen for ren symbolpolitik.

- Hovedstadens Svømmeklub gør en fantastisk indsats og er faktisk med til at løse nogen udfordringer, vi har på integrationsområdet. Carl Christians Ebbesen går de forældres ærinde, som helllere vil have dem hjemme. Han rammer helt forkert, også her, lyder det fra Michael Gatten, der er medlem af Kultur- og Fritidsforvaltningen for Radikale Venstre.

Venstre bakker op om at stoppe den kønsopdelte undervisning, imens Socialdemokraterne endnu ikke vil tage stilling i sagen.

Hovedstadens Svømmeklub håber dog stadigvæk på kommunale støttekroner fra kommunen med et flertal uden om Kultur- og Fritidsborgmesteren.

- Vi sender nu en ansøgning alligevel og ser, om der kan findes nogen penge et andet sted, siger Allan Nyhus.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere