Borgerforslag: Bevar Flakfortet som samlingspunkt

Flakfortet skal stadig være udflugtsmål for sejlere, mener en række borgere, som nu har stillet et borgerforslag.

Mange borgere vil beholde muligheden for at gå i land på Flakfortet. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Fire borgere fra København, Frederiksberg og Gentofte har stillet et borgerforslag om, museumsloven skal ændres, så flakfortet kan blive ved med at være en familieattraktion midt i Østersøen.

De fire er utilfredse med, at Flakfortets ejer ikke har fået dispensation fra museumsloven, som siger, at fortidslevn ikke må moderniseres uden tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Og den tilladelse har den nuværende ejer, Malmøkranen AB, ikke fået, inden de blandt andet lavede minigolfbane og saunahus, opsatte bænke og en badebro. Derfor skal fortet nu føres tilbage til den ruin, det var, da Malmøkranen AB købte det. 

Det betyder, at ejerne ser sig nødsagede til at lukke for adgangen for lystsejlere, fordi de ikke kan køre virksomheden videre, når en del af faciliteterne for lystsejlere skal fjernes. Det har Tore Svensson, ejer af Malmøkranen AB, tidligere meldt ud.

Læs også Slut med lystsejlads til Flakfortet: "Der er sket mange ødelæggelser"

Og det er ærgerligt mener forslagsstillingerne. 

- Flakfortet er i dag et rekreativt område, der giver en unik mulighed for at opleve og lære om dansk forsvars- og militærhistorie. Vi mener, at historien bedst forkyndes, når den kan opleves og betragtes på tæt hold og stilles under tilfredsstillende beskyttelse. Begge dele bør være muligt at opretholde – for turismens, Øresundsregionens og for historiens skyld, skirver de i borgerforslaget.

 

De ønsker derfor, at Museumsloven bliver ændret, og det har 160 personer den femte april klokken 19.25 skrevet under på, at de er enige i. 

Se TV 2 Lorrys indslag om Flakfortet fra den 17. april herunder.

04:49

Flakfortet er lukket for sejlads med øjeblikkelig virkning. Det fredede, gamle militærfort er nemlig ødelagt, efter at den svenske ejer har foretaget omfattende ombygninger. Det mener Slots- og Kulturstyrelsen. Men Malmøkranen AB, der ejer øen, er lodret uenige. Han siger, at de bare har sat øen i stand, og at den trængte til det.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?