Borgere skal debattere bilfri by i Indre København

36 borgere er inviteret til møde på rådhuset i dag, hvor det handler om at komme med forslag til, hvordan Københavns Middelalderby bliver bilfri,.

Skal den helt centrale del af København - den såkaldte Middelalderby - gøres bilfri? Og hvordan?

Det skal 36 københavnere i dag være med til at dsikutere på Københavns Rådhus, når et nyt forsøg på at inddrage borgerne i politiske beslutninger gennemføres. Københavns Borgersamling, heddet det.

Og bilerne ud af Middelalderbyen bliver altså første forsøg. Middelalderbyen dækker groft sagt over det område, der ligger mellem Rådhuspladsen, Nørreport og Kongens Nytorv. Flere partier - blandt andet Enhedslisten - arbejder for at gøre Middelalderbyen så godt som bilfri - men i den øvelse skal politikerne - og altså borgerne - for eksempel finde ud af, hvordan varer transporteres ind og ud af bydelen.

De 36 borgere er valgt mellem 669 ansøgere og kommer med vidt forskellig baggrund.

- Jeg tror faktisk at med den her borgersamling kan vi se nogle nye ideer, som vi ikke selv havde tænkt på og forhåbentlig se en løsning, som flest muligt er tilfredse med fra starten, siger fungerende teknik og miljøborgmester, Karina Vestergaard Madsen.