Borger fandt nyfødt pige efterladt på cykelsti

Politiet opfordrer mor til efterladt spædbarn til at søge hjælp. Borgere, der måske ved noget, bør ringe til politiet, lyder det.

En lille pige - der anslås at være mellem 0-5 dage gammel - blev mandag aften fundet på en cykelsti i Vanløse. Nu opfordres lokale borgere, der menes at vide noget i sagen, til omgående at kontakte politiet.

Sådan lyder det  fra Jesper Beuschel, efterforskningsleder i afdelingen for borgernær kriminalitet ved Københavns Politi.

- Vi opfordrer borgere, der må vide noget, til at kontakte os. Det gælder også alle, der kender en, der har været gravid for nylig, og som frygter, at forældrene ikke har kunnet varetage barnet, eller at de nu har konstateret, at barnet ikke er der, siger Jesper Beuschel.

Mandag aften klokken 23.14 blev Københavns Politi ringet op af en borger, der havde fundet den lille baby på en cykelsti i nærheden af krydset ved Gudenåvej og Grøndals Parkvej. Politiet ankom straks sammen med en ambulance, der bragte spædbarnet til et hospital for at blive undersøgt. Barnet var dog under omstændighederne i god forfatning.

 
 

- Barnet vurderes at mellem 0 og dem dage gammel, men vi siger ikke noget om barnets etnicitet, for vi vil ikke udelukke nogen fra at ringe til os, hvis de sidder med noget. Derfor er det en bred generel opfordring, vi sender ud, siger Jesper Beuschel.

Den lille pige lå på en måde, så der var god chance for at blive fundet, siger efterforskningslederen. Babyen var svøbt i et materiale, som nu er genstand for politiets efterforskning. 

Jesper Beuschel henvender sig også direkte til forældrene til babyen.

- Vi vil opfordre moderen til at søge hjælp hos venner eller kommunen. For det virker som om, at hun har brug for hjælp, siger han. 

Når babyen er udskrevet fra hospitalet vil det blive overbragt til kommunen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere