Bøn til vuggestuer fra kommunen: Tag flere børn

Børne- og Ungdomsudvalget i København opfordrer byens vuggestuer til at tage flere børn for at løse problem med akut mangel på pasning.

Foto: TV 2 Lorry

Der mangler vuggestuepladser i København i stort tal. I dag kom der en løsning på den akutte situation fra Børne- og Ungdomsudvalget i København. Byens vuggestuer opfordres til at passe flere børn.

Forvaltningen skal nemlig opfordre de vuggestuer, der har plads, til at udvide antallet af børn på en stue fra 12 til 14. Hvis institutionen siger ja til det, så følger der penge med til flere medarbejdere. Dermed bliver normeringen den samme.

- Det er den bedste og hurtigste løsning på det akutte behov for flere vuggstuepladser. Med denne beslutning sender vi politikere et klart signal til institutioner om at hjælpe til, så vi kan få flere pladser til alle de børn, der mangler en plads her og nu. Nu er det op til institutionerne at vurdere, om de vil tage imod to børn ekstra på stuerne. På den måde kan vi også tage hensyn, hvis der er særlige forhold, der gør, at de siger nej. Men der vil selvfølgelig følge penge med de ekstra børn, og derfor forbliver kvaliteten i vuggestuerne den samme som hidtil, lyder det fra børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (soc.dem.) i en pressemeddelelse.

Læs også Politisk kovending: Flertal for flere børn i vuggestuer er væk

Mange har allerede flere børn

En stor del af kommunens vuggestuer er rent faktisk bygget til et højere antal børn. Det gælder 120 af dem - og i dag har de 80 allerede friviligt valgt at merindskrive. Nu er det håbet, at de sidste 40 følger opfordringen fra forvaltningen. Dermed håber kommunen på at skaffe omkring 200 pladser ekstra her og nu.

Ifølge et oprindeligt forslag skulle institutionerne have været pålagt at passe flere børn. Nu bliver det frivilligt. Det vækker radikal glæde.

- Det er med stor glæde, jeg kan skrive, at vi nu har nedstemt forslaget om at komme flere børn ind i vuggestuerne. Konsekvensen er, at der vil blive dispenseret fra kommunens serviceniveau om at garantere pasning inden for 4 kilometer, lyder det fra partiets medlem af udvalget, Tommy Petersen.

Se indslag fra 29/1 2018 om akut mangel på vuggestuepladser i København:

02:45 Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik