Boligselskab opsiger LTF-leders familie: I dag begynder retssagen

Efter LTF-bandeleders trusler mod politibetjent, opsagde boligselskabet FSB familiens lejlighed på Nørrebro. I dag skal sagen for boligretten.

I dag starter retssagen om, hvorvidt boligselskabet FSB har ret til at opsige Shuaib Khans familie på baggrund af bande lederens trusler mod en politibetjent. Foto: Ritzau Scanpix

Sidste år blev LTF-bandelederen Shuaib Khan dømt for trusler mod en betjent, i forbindelse med en visitation på Nørrebro i København.

Truslen lød på at de (bandemedlemmerne red.) ville huske betjentens ansigt, og at han derfor skulle passe på sin ryg.

Sagen om bandelederens trusler skal for Højesteret til november, hvor retten skal afgøre, hvorvidt Shuaib Khan skal udvises for trusler mod en politibetjent. 

Forbrydelsen udspillede imens Shuaib Khan havde adresse hos sine forældre på Kapelvej på Nørrebro, og det fik det almene boligselskab FSB til at gribe til handling og opsige bandelederens families lejlighed.

Læs også Loyal To Familia-bandeleder dømt: Her er dommen

Overvejende sandsynlighed for medhold til boligselskabet

I juli opsagde boligselskabet forældrene, der siden har nægtet at flytte. I dag skal sagen for boligretten, hvor det skal afgøres, hvorvidt boligselskabet FSB har ret til at opsige forældrenes lejlighed på Nørrebro. 

Ud fra Almenlejeloven, er det lovligt at opsige et lejemål, hvis en beboer i husstanden skaber utryghed i lokalområdet. Og ifølge Jakob Juul-Sandberg, der er professor i lejeret ved SDU, så viser retspraksis, at familiemedlemmer til kriminelle personer, tidligere er blevet opsagt af boligselskaber. 

Senest i maj, hvor en mor blev opsagt af et boligselskab i Volsmose, efter at hendes søn havde kastet molotovcocktail efter politiet i samme område. 

Læs også Far vil redde bandeleder: Afviser pakistansk forbindelse

- Ud fra mit kendskab til sagen og det, der har været fremme i pressen, så er der mange paralleliteter mellem de to sager. Og dømmes den her sag ud fra samme model, så er der efter min mening, overvejende sandsynlighed for at boligselskabet får medhold i sagen, siger Jakob Juul-Sandberg. 

I dag skal sagen mellem bandelederens forældre og boligselskabet for boligretten i København. Og vi kan godt regne med lidt ventetid, før der kommer dom i sagen, mener professor i lejeret Jakob Juul-Sandberg.

- Der kan generelt være lang behandlingstid i boligretten, og ender det med, at den skal videre i landsretten, bliver der højest sandsynligt ikke fældet endelig dom i sagen før engang næste år. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik