Boligforening bygger bofællesskab for homoseksuelle

Landets første seniorbofællesskab for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner skal bygges på Amager

Der bliver skrevet Danmarkshistorie, når boligforeningen 3B om kort tid går i gang med byggeriet af 30 boliger, der primært skal reserveres ældre personer fra homomiljøet i Danmark.

På sin hjemmeside annoncerer boligforeningen det utraditionelle projekt, og formanden for 3B, Steffen Morild, siger:

-I 3B vil vi rumme alle – uanset deres etnicitet, alder, sociale gruppe eller seksuelle orientering. Det er en af vores fornemste opgaver som almen boligforening

Det bliver dog ikke et krav til de kommende beboere, at de skal være erklærede bøsser, lesbiske, biseksuelle eller transseksuelle. Heteroseksuelle kan også komme i betragtning. Men de skal så være enig i bofællesskabets vilkår, som blandt andet handler om gensidig respekt, åbenhed og tolerance for LGBT-personer.

Bofællesskabet vil rette sig mod personer, der er over 50 år gamle.

Boligforeningen3B samarbejder med foreningen Gay & Gray, der netop arbejder for at skabe boligrammer for ældre personer i det homoseksuelle miljø. Peter Rolsdorf, der er formand for foreningen, siger i en pressemeddelelse fra 3B.

-Det betyder meget for den enkelte ældres velbefindende og helbred at have et indholdsrigt liv med daglig kontakt til andre mennesker. Men med alderdommen følger også mindre mobilitet og evne til at være opsøgende, og ældre LGBT-personer har selvfølgelig et lige så stort behov for kontakt med ligesindede som alle andre.

Bofællesskabet kommer til at beså af 30 boliger fra 65 til 85 kvadratmeter, og det skal opføres på Sundholmsvej 6 på Amager.

3B skal også i gang med at opføre 170 ungdomsboliger i området. Begge projekter udbydes i en totalenterprisekonkurrence i 2017 med henblik på, at  lejlighederne står klar i 2020.

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere