Boligejere i København kom bedst ud af krisen

Ny opgørelse fra Boligsiden.dk viser, hvilke kommuner der sidste år har haft størst gevinst ved salg af boliger købt for ti år siden.

10 år efter boligpriserne toppede har flere boligejere i Storkøbenhavn solgt med gevinst. I København solgte samtlige boligejere, der købte hus i 2007, med fortjeneste. Boligejerne i Tårnby følger lige efter, hvor ni ud af ti solgte med overskud, det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk

Boligsiden.dk har lavet en opgørelse, der viser, hvor boligejerne har tjent mest på at købe bolig. Opgørelsen dækker over villaer eller rækkehuse, der er købt i 2007 og solgt igen i 2017.

-Den generelle samfundsøkonomi har det godt, og de fleste har lagt finanskrisen bag sig, men der er dele af boligmarkedet, hvor vi stadig ser et efterslæb på de alt for høje salgspriser, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Selvom boligsalget går godt i flere af kommunerne i Storkøbenhavn står det værre til i de nordsjællandske kommuner. Odsherred topper listen over kommuner med størst tab. Her er alle villaer og rækkehuse, der er købt i 2007 blevet solgt med tab i 2017.

Boligsiden.dk har undersøgt, hvilke kommuner der kan lægge krisen bag sig, og hvor tabet er størst for de danskere, der købte hus i 2007 og solgte igen i løbet af sidste år. I 30 af landets 98 kommuner lå den gennemsnitlige salgspris under den prisen for 10 år siden.

Her kan du se, hvordan boligejere, der har købt i 2007 og solgt i 2017, har klaret sig: