Boligbyggeriet satte rekord i 2016: Kan påvirke priserne

Med over 4.000 nye boliger i København er byggeriet tilbage på niveauet før finanskrisen. Det kan bremse prisernes himmelflugt, vurderer ekspert.

Særligt i Nordhavn og på Tegholmen i Københavns Sydhavn er der gang i byggekranerne i øjeblikket.

Det var der også sidste år – så meget, at København fik den største tilgang af nye boliger i 25 år. 4.300 nye boliger kom der til i hovedstaden, skriver Berlingske torsdag.

Det glæder overborgmester Frank Jensen (S),

- Vi vokser med 10.000 indbyggere om året. Halvdelen kommer af fødselsoverskuddet fra nuværende københavnere og den anden halvdel fra tilflytning fra udlandet, hvor folk fra Europa, USA og Asien kommer for at arbejde i de danske virksomheder, som har brug for talenter og arbejdskraft. Vi er nødsaget til at være en kommune, der har et attraktivt udbud af boliger, siger han til avisen.

Prispresset bliver dæmpet

Ifølge cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hillingsøe Heinig, kan det det københavnske byggeboom være godt nyt for boligkøberne.

- At der bygges nye boliger, er alt andet lige med til at dæmpe det opadgående prispres på det københavnske boligmarked, og det betyder dermed også, at flere danskere end ellers vil have råd til at bo i byen og tæt på deres arbejdspladser, siger han til avisen.

Mange af de nybyggede boliger i hovedstaden er ejerlejligheder i millionklassen. For at modvirke, at de nye bydele i byen kun bliver beboet af de rigeste, kræver Københavns Borgerrepræsentation også, at der bygges almene boliger i de områder, hvor der udstykkes nye byggegrunde.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere