Bogforum 2015: Årets debutant er fundet

Den årlige messe BogForum i København blev i dag skudt i gang. Det skete med overrækkelsen af årets debutantpris. Æren og de 50.000 kroner gik til Morten Pape for en bog, der handler om hans opvækst i Urbanplanen på Amager.

I alt 36 værker var indstillet til debutantprisen i år. Det blev Morten Pape, der vandt for hans bog Planen. Politikens Forlag skriver om den:

"Planen er en coming-of-age-fortælling om at være barn, vokse op, blive forelsket og forsøge at finde sig selv i et betændt multikulturelt mikrokosmos, som de færreste undslipper eller kender til. Samtidig er Planen en historisk roman om de menneskelige omkostninger ved 90ernes fejlslagne integration og 00ernes fjendtlige indvandrerdebat, der kulminerede med profet-karikaturer, bandekrig og en hovedstad, der blev sat i flammer."

BogForum bliver afholdt i Bella Center og varer til og med søndag.

Vi har spurgt udstillingsleder Andreas Nordkild Poulsen, hvad han ser mest frem til i løbet af weekenden: "Jeg glæder mig til at høre Carsten Jensen, Anne-Lise Marstrand-Jørgensen og Kristina Stoltz diskutere Danmarks engagement i Mellemøsten med Martin Krasnik, og så glæder jeg mig til at høre nobelprismodtager Dario Fo fortælle om sin nye bog, der handler om Danmark," fortæller han.

Derudover kan man på BogForum møde forfattere som Leif Davidsen, Erling Jepsen og Ida Jessen. Arrangørerne forventer op mod 30.000 besøgende i løbet af weekenden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?