Bogforum 2015: Årets debutant er fundet

Den årlige messe BogForum i København blev i dag skudt i gang. Det skete med overrækkelsen af årets debutantpris. Æren og de 50.000 kroner gik til Morten Pape for en bog, der handler om hans opvækst i Urbanplanen på Amager.

I alt 36 værker var indstillet til debutantprisen i år. Det blev Morten Pape, der vandt for hans bog Planen. Politikens Forlag skriver om den:

"Planen er en coming-of-age-fortælling om at være barn, vokse op, blive forelsket og forsøge at finde sig selv i et betændt multikulturelt mikrokosmos, som de færreste undslipper eller kender til. Samtidig er Planen en historisk roman om de menneskelige omkostninger ved 90ernes fejlslagne integration og 00ernes fjendtlige indvandrerdebat, der kulminerede med profet-karikaturer, bandekrig og en hovedstad, der blev sat i flammer."

BogForum bliver afholdt i Bella Center og varer til og med søndag.

Vi har spurgt udstillingsleder Andreas Nordkild Poulsen, hvad han ser mest frem til i løbet af weekenden: "Jeg glæder mig til at høre Carsten Jensen, Anne-Lise Marstrand-Jørgensen og Kristina Stoltz diskutere Danmarks engagement i Mellemøsten med Martin Krasnik, og så glæder jeg mig til at høre nobelprismodtager Dario Fo fortælle om sin nye bog, der handler om Danmark," fortæller han.

Derudover kan man på BogForum møde forfattere som Leif Davidsen, Erling Jepsen og Ida Jessen. Arrangørerne forventer op mod 30.000 besøgende i løbet af weekenden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere