Bøderegn over kendt sandwichsted

Kontrolbesøg afslørede stribevis af problemer i The Bagel Co. på Østerbro. Stedet har nu fået sin tredje sure smiley i år.

Fødevarestyrelsen var ingenlunde tilfredse, de den 27. august aflagde et kontrolbesøg i bagelkæden The Bagel Co’s filial på Østerfælled Torv på Østerbro i København.

Kontrolbesøget resulterede således i en sur smiley til virksomheden samt tre bøder på tilsammen 15.000 kroner.

Den ene bøde på 5000 kroner skyldes alt for høje temperaturer i en række letfordærvelige fødevarer i virksomhedens åbne køledisk.

Ifølge kontrolrapporten blev der målt 13,8 grader i et halvt kilo æggesalt, 11,7 grader i cirka 200 gram røget laks, 13,8 grader i falafler og 12,1 grader i et halv kilo kalkunpålæg.

Ingen sæbe og papir ved håndvask

Det udløste yderligere en bøde på 5000 kroner, at de ansatte havde begrænsede mulighed for at vaske deres hænder på korrekt vis.

”Håndvasken i virksomhedens produktionsområde og udsalgsområde er ikke forsynet med sæbe og papir til hygiejnisk vask og tørring af hænder,” står der i kontrolrapporten.

I rapporten fremgår det yderligere, at en nyansat medarbejder oplyste at være blevet instrueret i at vaskehænder i virksomhedens forrum, og at den lille håndvask var til kaffe.

Der blev også givet en tredje bøde på 5000 kroner til bagelbutikken, da Fødevarestyrelsens kontrollant kunne konstatere, at døren til virksomhedens forrum stod helt åben, og at døren mellem toilet og forrum stod på klem.

Dermed var der adgang fra toilettet og til forrummet, og det må der ikke være i henhold til reglerne. Uden for forrummet, hvor opvaskestationen ligger, hang der viskestykker, og krydderier lå opbevaret i spande.

Ifølge kontrolrapporten havde virksomheden ingen bemærkninger til Fødevarestyrelsens fund.

Tredje sure smiley i år

Det er langtfra første gang, at The Bagel Co’s filial på Østerfælled Torv har problemer med at overholde fødevarelovgivningen.

The Bagel Co på Østerfælled Torv på Østerbro har gentagne gange fået Fødevarestyrelsen på nakken.
The Bagel Co på Østerfælled Torv på Østerbro har gentagne gange fået Fødevarestyrelsen på nakken.
Foto: Google Street View

Virksomheden har således fået tre sure smileys ved de seneste fire kontrolbesøg, der alle er fundet sted i år. Kun et enkelt kontrolbesøg resulterede i en glad smiley.

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til Birthe Thygesen, direktør i The Bagel Co. Men hun er endnu ikke vendt tilbage med en kommentar.

Hun har dog tidligere udtalt, at kædens medarbejdere primært består af unge mennesker, som arbejder ”så hårdt og godt, som de overhovedet kan”, men hun erkender også, at der begås fejl.

"Jeg vil ikke hævde, at der aldrig sker fejl. I The Bagel Co. er de eneste, der ikke laver fejl, de, der ikke laver noget, udtalte Birthe Thygesen til TV 2 Lorry, efter at spisekædens filial i stormagasinet Illum tilbage i foråret fik en sur smiley og en bøde for dårlig rengøring.

Ringere end gennemsnittet

Et nærmere kig på The Bagel Co.'s generelle smiley-statistik viser da også, at kæden har en noget ringere regelefterlevelse af fødevarereglerne end gennemsnittet.

Af de rapporter, der fremgår af Fødevarestyrelsens hjemmeside, har Fødevarestyrelsen udarbejdet 18 rapporter i kædens butikker siden august 2018. 11 af disse er endt med en glad smiley. Tre endt med en indskærpelse, og fire er endt med sur smiley. Kun lidt over 60 procent af tilsynene i det forgangne år er altså endt med en glad smiley.

The Bagel Co. har i alt ti bagel-filialer rundt om i landet, hvoraf hovedparten ligger i Københavnsområdet.

Kæden har 21 år på bagen, og deres første bagelbutik åbnede i Gothersgade i indre København i 1997.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Strøget i København

Oversigt: Her er butikkerne og kulturen, der åbner mandag

wolt

Er sultne efter bedre løn: Fredag aften strejker Wolt-bude i København

Irma i Valby(3)

playFor tre år siden var dagligvarebutik truet af lukning – nu er den kåret som kædens bedste

Bageri

Klamme fund i bagerier udløser politianmeldelse og bøder

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere