Blomstereng skulle have stået i fuldt flor lige nu – men så kom tørken

Sidste år kunne man nyde synet af de mange smukke blomster på Amager, men naturoplevelsen er aflyst denne sommer.

Selinevej på Amager blev sidste år omdannet til et smukt blomsterhav, hvor alle kunne plukke gratis blomster.

Den idylliske og farverige blomstereng var så stor en succes, at Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i år ville udvide området fra en hektar til et samlet areal på omkring syv hektar, hvor blomsterne efter planen altså skulle stå i fuldt flor lige nu ved Københavns nye byskov.

Det skrev vi også om her på TV 2 Lorry, som du kan læse herunder:

Men det er langt fra tilfældet, for det har den vedvarende tørke siden maj sat en brat stopper for. Blomsterengen har uden regn ikke haft en chance for at spire, siden frøene blev sået tidligere på sommeren.

Dermed bliver det denne sommer formentlig ikke muligt at plukke markblomster i området ved Selinevej, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Vi så, at blomsterengen vakte stor glæde blandt borgerne sidste år. Så vi er rigtig ærgerlige over, at vi ikke kan give dem den naturoplevelse igen år. Men det er nu engang sådan, at planter skal have vand for at kunne gro, og det usædvanligt tørre sommervejr gør det umuligt for blomsterne at spire i området. Og vi har heller ikke mulighed for at vande området for at hjælpe dem lidt på vej, siger Jakob Hjuler Tamsmark, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen. 

Tør jord og ukrudt er, hvad man støder på ude på Selinevej lige nu.
Tør jord og ukrudt er, hvad man støder på ude på Selinevej lige nu.
Sådan så blomstermarken ud sidste år, da den stod i fuldt flor.
Sådan så blomstermarken ud sidste år, da den stod i fuldt flor.
Foto: Københavns Kommune

Selvom udsigterne for blomsterengen ikke er gode, afventer Teknik- og Miljøforvaltningen dog stadig for at se, om vejret skulle slå om i løbet af den næste måneds tid.

Hvis det regner tilstrækkeligt i resten af juli måned kan nogle af blomsterfrøene måske nå at spire og blomstre i løbet af september.

Det ligger dog allerede nu fast, at området ikke kan nå at blive lige så flot som sidste år, selvom blomsterne skulle spire, da der ganske enkelt er for kort tid.

Blomster og planter har trange kår uden en tår vand denne sommer.
Blomster og planter har trange kår uden en tår vand denne sommer.