Blodigt røveri kostede københavnsk taxichauffør livet

En taxachauffør blev dræbt for et udbytte på 1000 kroner. Nu har Østre Landsret idømt to mænd otte års fængsel.

00:37

Video: Scanpix

Foto: Scanpix

1 af 2

En 65-årig taxichauffør kunne ikke vide, hvad der ventede ham, da han en mørk oktobernat kørte til Brønshøj i København for at samle en kunde op.

Og husk cykelstativet.

Sådan skrev de unge mænd, der senere dræbte taxachaufføren

Bestillingen af taxien var en fælde, og kort efter at han nåede frem, fandt vidner chaufføren hårdt såret og blødende fra hovedet. Han døde dagen efter af sine kvæstelser.

Nu er to 19-årige mænd i Østre Landsret blevet dømt for vold med døden til følge mod taxichaufføren. Forleden bestemte landsretten, at Mytham Al-Bahadeli og Libaan Muuse Ashur Hassan begge skal otte år i fængsel, skriver Ritzau.

Dermed stadfæstede Østre Landsret den dom, som Retten på Frederiksberg for et år siden nåede frem til. 

Læs også Louise bestilte en taxa - fik at vide, hun var en luder

- Husk cykelstativet, og så blev han dræbt

Overfaldet skete kort efter midnat fredag 31. oktober i 2014, da den ene af de nu 19-årige ringede og bestilte en taxi hos Taxi Nord.

- Og husk cykelstativet, lød beskeden.

Da den 65-årige chauffør når frem til Herbergsvej og stiger ud af bilen for at sætte cykelstativet på, bliver han overfaldet af fire unge mænd, der banker løs på ham med en stump genstand.

Motivet er røveri, og udbyttet, der koster den 65-årige mand livet, var på 1000 kroner.

I byretten fortæller den unge mand, der bestiller taxien, at de efter røveriet tager en anden taxi til natklubben Zen, hvor han drikker sine smerter væk.

Jobbet som taxichauffør er meget udsat, og sådanne overfald er svære at gardere sig imod. Men taxibranchen har gennem de senere år foretaget flere sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte chaufførerne.

Vognene har blandt andet fået installeret overfaldsalarmer og overvågningskameraer, fortalte direktør i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, til Ritzau, da sagen mod de to unge mænd blev behandlet i byretten. 

Læs også Taxa-selskab i ny shitstorm: Chauffør nægtede at køre Kim til Amager

Chauffører kørte kortege for den afdøde

Alle taxaer i København holdte stille dagen efter mordet på den 65-årige taxachauffør i 2014. 

350 chaufførerne var samlet i Brønshøj, hvor mordet fandt sted. Her holdte de et minuts stilhed og kørte derefter kortege til Polititorvet og Transportministeriet. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik