Bliv viet af en homoaktivist til Copenhagen Pride Week

Nu kan du slå to fluer med et smæk. Du kan både fejre mangfoldigheden og fejre dit parforhold med en vielse under Copenhagen Pride Week.

Copenhagen Pride Week plejer at være et brag af en fest. Fyldt med farver og mangfoldighed. Hvis du pønser på at blive gift, er der igen i år mulighed for, at dig og din partner kan giv hinanden jeres ja under festen.

Vielserne finder sted fredag den 17. august 2018 på Nyholm, der har en storslået udsigt over blandt andet Amalienborg, Operaen og Marmorkirken.

Sidste år var det Rufus Gifford, Leonora Christina Skov og Hans Pilgaard, der stod for vielsestalerne, da i alt 14 par valgte at lade sig vie under Copenhagen Pride Week.

I år er det den iranskfødte rapper og skuespillerinde Ellie Jokar, den prisbelønnede skuespiller og forfatter Lone Hertz og forpersonen for Copenhagen Pride siden 2013 Lars Henriksen, der står bag vielsestalerne. Alle har gjort en forskel for LGBT-miljøet.

Hvordan gør man?

Det kræver ikke meget at blive viet under Copenhagen Pride Week. Man skal udfylde en ægteskabserklæring på kommunens hjemmeside senest den 15. august, og så skal man betale 750 kroner. En giftefoged vil stå for den juridiske del af vielsen.

Selve vielserne vil finde sted mellem klokken 12 og 18 den 17. august, og man kan blive viet både ved Batteri Sixtus og Peder Skram.

Ellie Jokar holder vielsestalerne mellem klokken 12 og 14, Lone Hertz holder vielsestalerne mellem klokken 14 og 16, og Lars Henriksen holder vielsestalerne mellem klokken 15 og 17.