Biolog om gult vand-mysterium: Det er næppe maling

Første bud lød på, at det var gul maling, der var i vandet. Men flere brugere mener, at det er pollen. Og det er en biolog enig i.

I går blev Hovedstadens Beredskab kaldt ud til mulig miljøforurening i vandet ved Amager Strandpark. Da de kom derhen vurderede de, at der var tale om gul maling i vandet. Men flere af vores Facebook-brugere har skrevet, at de mener, at der er tale om pollen.

Hovedstadens Beredskab har efterfølgende fået meldinger om lignende tilfælde andre steder. 

- Der er også noget lignende i vandet andre steder på kysten, både ved Charlottenlund og Køge Bugt, siger Brian Eriksson, operationschef, Hovedstadens Beredskab. 

Det ligner pollen

Biolog Stig Rostgaard har set videoen af det gule stads i vandet, og han synes, det ligner pollen. 

- Jeg kan ikke helt afvise, at det er maling, men for mig ligner det pollen, idet pollen jo ikke opløses i vandet og har lavere vægtfylde, det flyder altså på overfladen, siger biolog Stig Rostgaard. 

Da han ikke selv har været ude at se det, er det selvfølgelig med forbehold, at han giver sin vurdering. Men han mener, at maling ville have fordelt sig anderledes i vandet, end på videoen.

- Farvepigmenter i maling er tungere end vand, det ser man, når man skyller pensler i håndvasken, eller i en spand som så får lov at stå et stykke tid. Havde det været maling, ville det ikke have samlet sig langs stranden, men have fordelt sig i hele vandfasen, hvorimod pollen først bliver blandet ned i vandet, når det rammer brændingen, forklarer biologen.

Også hos Hovedstadens Beredskab er de med på teorien om, at der kan være tale om pollen. 

- Det er en af vores teorier, at det er pollen, men vi har ikke fået det be- eller afkræftet. Brian Eriksson, Operationschef. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

lea wermelin

playMinister går ind i sag om affalds-koks i kommuner: - Kan gå ud over borgerne

60_percent

playNy affaldssortering forsinket i næsten alle Lorry-kommuner

Lynetteholm

playSkåne med hård kritik af Lynetteholm: Frygter store naturødelæggelser

Britta

galleryKvinde fra Gentofte i front for global dyre-velfærdsorganisation

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere