Bilist truet med pistol til at køre København rundt

Fem personer tvang sig ind i en personbil, der holdt for rødt. Det udviklede sig til 30 minutter langt røveri.

Et røveri har sent onsdag aften udspillet sig flere steder i København, efter at fem personer tvang sig ind i en bil, der holdt for rødt lys i Valby.

Herefter bliver chaufføren tvunget til at udlevere sine værdier og derefter køre til sin bopæl, der bliver gennemrodet. Det fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi Gunnar Nørager.

- Den forurettede kommer kørende i sin bil i Valby, da han stopper for rødt lys ved Zoologisk Have. Da han holder for rødt, er der nogen, som tvinger sig adgang til hans køretøj. Det drejer sig om fem personer, siger Gunnar Nørager.

Manden bag rattet bliver ifølge eget udsagn truet med en pistol til at udlevere det, han har af værdier i bilen. Herefter tvinger de fem personer manden til at fortælle, hvor han bor, og han bliver truet til at køre til sit hjem på Frederiksberg.

- De kører til bopælen, hvor de gennemroder lejligheder. Derefter tvinger de ham til at køre til Rødovre, hvor gerningsmændene forsvinder fra bilen, siger den centrale efterforskningsleder.

Offeret for røveriet er 43 år. Han har fortalt, at han er blevet slået med pistolen. Han har dog været i stand til at afgive forklaring til politiet.

Der er tale om en "almindelig personbil". Politiet ønsker ikke at komme det nærmere, men der er ikke tale om en stationcar eller større bil.

Gerningsmændene er beskrevet som unge mennesker af somalisk afstamning. Der er ingen oplysninger om, at manden kendte dem.

Det er bilisten selv, der slår alarm til politiet.

- Vi får meldingen klokken 23.32, men gerningstidspunktet er angivet til cirka 23. Røveriet tager altså cirka en halv time, siger Gunnar Nørager.

Politiet efterforsker nu sagen, men vil ikke uddybe yderligere.

- Der er en masse efterforskningsskridt, vi nu skal tage, men dem holder vi indtil videre for os selv, siger efterforskningsleder.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

IMG_8467

Beredskab rykker ud til flere brande i København

politi

To hjemløse fængslet for dødsvold mod polak på Amager

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere