Bilbrand i plaget område efterforskes som påsat

Natten til tirsdag var der endnu engang brand på Nørrebro. Denne gang blev det dog ved en enkelt bilbrand.

En udlejningsbil fra firmaet DriveNow blev brændt af på Nørrebro natten til tirsdag Foto: Local Eyes

Igen i nat blev en bil sat i flammer på Nørrebro i København.

Branden brød ud klokken 23.25, men både politi og brandvæsen var hurtigt fremme for at slukke ilden. 

Læs også Politiet: "Lokal gruppe unge" står bag brande i København

Ifølge politiet efterforskes branden som påsat, selvom de tekniske undersøgelser fortsat er i gang.

Det er de undersøgelser, som skal klarlægge, hvordan der gik ild i bilen.

- Det er den eneste brand, der har været i nat, og vi regner med, at den er påsat, siger Henrik Svejstrup, som er vagtchef hos Københavns Politi. 

Branden opstod på Prinsesse Charlottesgade, og bilen var en udlejningsbil fra firmaet DriveNow, viser billeder fra stedet. 

Læs også Biler brændte flere steder i København: Har du set noget?

Kun én brand natten til tirsdag

Mens der har været adskillige påsatte brande indenfor kort tid på Nørrebro i august måned, var der kun én natten til tirsdag.

Ifølge Københavns Politi er det svært at gisne om årsagen til, at der ikke har været flere ildspåsættelser netop i nat. Derfor tør de heller ikke at spå om hvorvidt det er politets indsats på området, som virker, lyder det fra Henrik Suhr, der er pressetalsmand hos Københavns Politi.

- Vi er meget opmærksomme på området, og der har som bekendt kun været en brand i nat, siger Henrik Suhr til TV 2 Lorry.

En udlejningsbil fra firmaet DriveNow blev brændt af på Nørrebro natten til tirsdag Foto: Local Eyes

For få dage siden kunne TV 2 Lorry fortælle, at brandstifterne ifølge politiet er en "gruppe lokale unge, der er utilfredse, og som har forskellige motiver". 

Ifølge politiet er bilbrandene taget til efter et højtstående bandemedlem fra en bandegruppering på Nørrebro er blevet anholdt. Det bekræftede Københavns Politi overfor TV 2 Lorry allerede den 5. august. 

Læs også DF raser efter endnu flere bilbrande: Vil have minister på banen

En politisk varm kartoffel

Sagen er efterhånden blevet en politisk varm kartoffel, og Dansk Folkeparti er nu gået ind i sagen. Her har udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen udbedt sig en redegøelse for politiets indsats, ligesom de "har bedt ministeren svare på hvad regeringen og politiet vil gøre fremadrettet for at komme problemet til livs", skriver Martin Henriksen i en mail til TV 2 Lorry.

OVERSIGT OVER BILBRANDE I KØBENHAVNS-OMRÅDET SIDEN MAJ MÅNED

  • 27. august. Kort før midnat mandag den 27. august bliver en enkelt bil sat i flammer på Nørrebro. Der er ikke flere brande denne nat
  • 26. august. Ukendte gerningsmænd sætter natten til søndag ild til seks biler omkring Nørrebro, Nordvest og Hellerup
  • 16. august. Kort før midnat udbryder der brand i to biler på Tranevej i København NV. Politiet har endnu ikke oplyst, om brandene var påsatte.
  • 4. august. Politiet rykker natten til lørdag ud til anmeldelser om fire bilbrande på Nørrebro. Dagen derpå var politiet usikre på, om alle fire bilbrande var påsatte, men de formodede, at tre af brandene var påsatte.
  • 2. august. Der bliver sat ild til tre biler og flere containere forskellige steder på Nørrebro. En 20-årig mand med bopæl i Hvidovre blev anholdt på fersk gerning, da han skulle til at antænde en bil på Hothers Plads nær Mjølnerparken. Den 20-årige blev sigtet for brandstiftelse. 
  • 26. juni. Ukendte gerningsmænd sætter ild til 13 biler på tre forskellige adresser i Ishøj i Ishøj
  • 23. maj. Ni biler udbrænder på en parkeringsplads i boligområdet Værebroparken i Bagsværd. Politiet modtager anmeldelsen kl. 23.27. Politiet formodede dagen derpå, at branden blev startet i en enkelt bil og spredte sig.
  • 13. maj. En bilbrand spreder sig lørdag aften til fem andre biler, der holder parkeret bag ved bilen på Kurvemagerstien på Amager i København. Ifølge politiet var branden i den ene bil efter alt at dømme påsat.

Kilder: TV 2 Lorry og Ritzau

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik