Bilbrand i plaget område efterforskes som påsat

Natten til tirsdag var der endnu engang brand på Nørrebro. Denne gang blev det dog ved en enkelt bilbrand.

Igen i nat blev en bil sat i flammer på Nørrebro i København.

Branden brød ud klokken 23.25, men både politi og brandvæsen var hurtigt fremme for at slukke ilden. 

Ifølge politiet efterforskes branden som påsat, selvom de tekniske undersøgelser fortsat er i gang.

Det er de undersøgelser, som skal klarlægge, hvordan der gik ild i bilen.

- Det er den eneste brand, der har været i nat, og vi regner med, at den er påsat, siger Henrik Svejstrup, som er vagtchef hos Københavns Politi. 

Branden opstod på Prinsesse Charlottesgade, og bilen var en udlejningsbil fra firmaet DriveNow, viser billeder fra stedet. 

Kun én brand natten til tirsdag

Mens der har været adskillige påsatte brande indenfor kort tid på Nørrebro i august måned, var der kun én natten til tirsdag.

Ifølge Københavns Politi er det svært at gisne om årsagen til, at der ikke har været flere ildspåsættelser netop i nat. Derfor tør de heller ikke at spå om hvorvidt det er politets indsats på området, som virker, lyder det fra Henrik Suhr, der er pressetalsmand hos Københavns Politi.

- Vi er meget opmærksomme på området, og der har som bekendt kun været en brand i nat, siger Henrik Suhr til TV 2 Lorry.

En udlejningsbil fra firmaet DriveNow blev brændt af på Nørrebro natten til tirsdag
En udlejningsbil fra firmaet DriveNow blev brændt af på Nørrebro natten til tirsdag
Foto: Local Eyes

For få dage siden kunne TV 2 Lorry fortælle, at brandstifterne ifølge politiet er en "gruppe lokale unge, der er utilfredse, og som har forskellige motiver". 

Ifølge politiet er bilbrandene taget til efter et højtstående bandemedlem fra en bandegruppering på Nørrebro er blevet anholdt. Det bekræftede Københavns Politi overfor TV 2 Lorry allerede den 5. august. 

En politisk varm kartoffel

Sagen er efterhånden blevet en politisk varm kartoffel, og Dansk Folkeparti er nu gået ind i sagen. Her har udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen udbedt sig en redegøelse for politiets indsats, ligesom de "har bedt ministeren svare på hvad regeringen og politiet vil gøre fremadrettet for at komme problemet til livs", skriver Martin Henriksen i en mail til TV 2 Lorry.

OVERSIGT OVER BILBRANDE I KØBENHAVNS-OMRÅDET SIDEN MAJ MÅNED