Biker pisset af efter afpresning af hjemløse: "Vi støtter jer"

Motorcykelklub blev forarget over afpresning af hjemløse. I dag kører de en støttetur for dem.

Bikeren Mohammed Gajhede Esmaili blev med egne ord "pisset af", da han læste i medierne, at hjemløse bliver forsøgt opkrævet penge af udenlandske hjemløse. En historie, vi fortalte om i lørdags.

- Det er fandme ikke retfærdigt! Og så tænkte jeg: Det kan jeg gøre noget ved, fortæller Mohammed Gajhede Esmaili til TV 2 Lorry. 

Derfor kører han med motorcykelklubben United MC og sin egen klub, League of Shadows, i dag en støttetur for de hjemløse fra et klubhus i Hedehusene til København.

- Jeg vil sige til dem, at de ikke skal være bange, og at de ikke er alene. Der er mange, der vil støtte op om dem. Og de skal ikke finde sig i at blive afpresset.

Han understreger over for TV 2 Lorry, at der er tale om et fredeligt initiativ.

- Gæt hvem der fik en masse nye venner

Efter at have læst om afpresningen, efterlyste Mohammed Gajhede Esmaili på Facebook den hjemløse André Christiansen, som blandt andet stod frem i vores indslag - og ham var der heldigvis mange, der kunne hjælpe med at finde.

I søndags mødte han så André Christiansen på Nørreport Station.

"Gæt hvem der fik en masse nye venner i dag..." skrev han efterfølgende i et opslag på Facebook. På billedet ses han blandt andet sammen med André Christiansen.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget:

Hjemløse-støtte på to hjul

I dag torsdag har United MC sammen med Mohammed Gajhede Esmaili taget initiativ til at køre en støttetur for de hjemløse.

De kører klokken 19.00 og har inviteret andre motorcykelklubber med. Mohammed Gajhede Esmaili forventer mellem 50 og 100 bikere.

- I dag drejer det sig bare om at vise, at vi støtter de hjemløse. Det gør vi ved at tale med dem og komme med mad, fortæller han.

Derudover planlægger Mohammed Gajhede Esmaili og League of Shadows endnu en køretur, et "homeless run", senere på sommeren. Her vil de finde en organisation, som hjælper hjemløse. Og motorcyklisternes betaling for at være med skal så gå til organisationen. 

Her kan du møde André Christiansen, der bliver afpresset af udenlandske hjemløse:

De københavnske hjemløse oplever i stigende grad at blive opkrævet penge af udenlandske hjemløse for at få lov at overnatte på gaden

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Ulykken i Havdrup

18-årige Sebastian blev dræbt i trafikken: Nu kommer familien med opråb

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere